...Прокуратурата няма да направи нищо и по този казус. Единственият

...
...Прокуратурата няма да направи нищо и по този казус. Единственият
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Прокуратурата на Гешев няма как да застане срещу Борисов

"...Прокуратурата няма да направи нищо и по този проблем. Единственият излаз е, в случай че се съберат задоволително доказателства за осъществени закононарушения с евросредства, европейски делегиран прокурор да повдигне тези обвинявания и да внесе искане за непрекъснато задържане ", уточни тя.

" Не е ясно какви доказателства са събрани, какъв брой време е работено по преписките, по какви обвинявания. Събирането на доказателства не значи постоянно осъществяване на неотложни следствени дейности - обиски и изземване на документи. Неотложните следствени дейности би трябвало да бъдат докладвани в съда, самите протоколи да бъдат утвърдени от съда. Едва тогава ще можем да преценим дали самите дейности, осъществени в изискванията на необходимост, са законосъобразни ", изясни още пред БНР юристът по отношение на ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

" Като че ли обаче няма воля да бъдат изменени нещата. Трябва да се съсредоточат напъните в смяна на Закона за правосъдната власт, която смяна да направи първите стъпки към реформирането. Но това никой не го прави ", счита Ченалова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР