Прокуратурата на град Тулон започна разследване на случай на прелитане

...
Прокуратурата на град Тулон започна разследване на случай на прелитане
Коментари Харесай

Разследват прелитане на дрон над резиденция на Макрон

Прокуратурата на град Тулон стартира следствие на случай на прехвръкване на дрон над замъка Брегансон - резиденция на президента Еманюел Макрон, където той прекарва почивката си, оповестиха от президентството, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Префектурата на департамента Вар, където се намира замъкът, посочи, че дронът е прелетял над резиденцията към средата на вчерашния ден и е паднал в морето. Не се прецизират аргументите за рухването на безпилотния уред, нито дали той е бил открит.

Макрон и брачната половинка му дойдоха в петък в замъка Брегансон, лятна средиземноморска резиденция на френските президенти.

След дипломатическата среща с английската премиерка Тереза Мей в петък вечерта Макрон не е имал обществени изяви. Президентството прецизира, че програмата на почивката му не е обществена.

От 2008 година с министерска наредба е неразрешено прелитането на всевъзможни летателни апарати на по-малко от 3300 фута (около 1000 м) височина и в радиус от 3 км от замъка. През тази година възбраната важи за интервала от 3 до 28 август, напомня префектурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР