Прокуратурата иззе болничната документация за 5-годишното дете, което почина в

...
Прокуратурата иззе болничната документация за 5-годишното дете, което почина в
Коментари Харесай

Досъдебно производство заради починалото дете в болницата във Велико Търново

Прокуратурата иззе болничната документи за 5-годишното дете, което умря в неделя вечерта в регионалната болница във Велико Търново. Версиите на медиците и на роднините за повода за гибелта се разминават. За случая е формирано досъдебно произвеждане. 

5-годишното момиченце от село Водолей и дядо му постъпили през вчерашния ден по обяд във великотърновската болница. Привечер положението му се влошило, почнали неотложни реанимационни дейности, заяви медицинският шеф доктор Галина Гарева: 

„ Извършена е интубация, обдишване с амбу, сърдечно-съдов масаж, само че сърдечната активност не се възвръща “. 

В болничното заведение има вътрешна инспекция за гибелта на детето. Най-вероятната причина е задавяне с кренвирш, даден от дядото, уточни доктор Гарева: 

„ От трахеята в хода на реанимационните мероприятия са извадени огромно количество от тези недосмлени артикули “. 

Между даването на салама и повръщането са минали най-малко 4 часа, положението на момиченцето се влошило измежду слагане на инжекция, съобщи дядото Йордан Асенов:  

„ Според мен инжекцията е повода. Докато я ударят, две минути е работила и тогава детето повърна и до там “. 

За случая болничното заведение не беше уведомила полицията и прокуратурата, които се самосезираха от медиите. Семейството не е решило ще има ли правосъдни искания към болничното заведение. 

„ Такива благоприятни условия нямаме да ги съдим. Те ще се защитят, постоянно ще се защитят “, съобщи дядото Йордан Асенов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР