Прокуратурата е протестирала разрешителното от РИОСВ-Бургас за, съобщи Димитър Найденов,

...
Прокуратурата е протестирала разрешителното от РИОСВ-Бургас за, съобщи Димитър Найденов,
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска да бъде обявено за незаконно разрешителното за строежа в Алепу

Прокуратурата е протестирала разрешителното от РИОСВ-Бургас за, заяви Димитър Найденов, общински консултант от " Демократична България " в Бургас и претендент за народен представител в листата във 2 МИР, като посочи, че това се случва след 9 месеца отсрочване. В този интервал прокуратурата нападна строителните позволения, само че не и самото позволение на Регионална инспекция за опазване на околната среда. На 22 февруари, въпреки всичко, прокуратурата е внесла митинг в Административния съд в Бургас всъщност - да бъде оповестено за нелегално разрешението от РИОСВ-Бургас.

„ Това е предпоследната стъпка към премахването. Не прекъсването, а премахването на градежа и възобновяване на терена, какъвто е бил преди този момент. Но ние няма да спрем да питаме. Прокуратурата ще потърси ли отговорност от чиновниците, които са позволили това безсрамие в две предпазени зони от НАТУРА 2000? “, сподели още Найденов.

Междувременно служителят, който е издал въпросното нелегално позволение, е нараснал от министъра на околната среда Емил Димитров-Ревизоро в шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда, разгласи Найденов и акцентира, че това става без конкурс и в нарушаване на устройствения устав на Министерство на околната среда и водите. Така вместо да бъде осъден, служителят е нараснал.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Административният съд в Бургас разгласи за незначително строителното...

„ Тази история е доста позната. Седи си една калинка. Измисля всевъзможни операции. Чуди се по какъв начин да оказва помощ на хора, близки до ръководещите. Тази калинка незабавно бива издигната без конкурс, с цел да е тиха и подвластна. Да може да прави по-широк кръг услуги в полза на ръководещите “, заключи обстановката съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Както нормално когато се вдигне звук, идва избавителната бригада – прокуратурата. Тя обаче има за цел не да спре, а единствено да отсрочи процесите. Хората да си отдъхнат, да не помнят, да минат няколко месеца. След това да кажат: Те преиздадоха строителните позволения и към този момент всичко е законно “, сподели още той.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР