Прокремълски тролове атакуват все по-интензивно медии в редица европейски държави,

...
Прокремълски тролове атакуват все по-интензивно медии в редица европейски държави,
Коментари Харесай

Би Би Си: Руски тролове атакуват България непрекъснато

Прокремълски тролове нападат все по-интензивно медии в редица европейски страни, като се концентрират основно върху Обединеното кралство и България, оповестява Би Би Си.

Британската социална медия цитира на Института по проучване на закононарушенията и сигурността в Университета на Кардиф, който е изследвал 32 авторитетни медии в 16 страни. Основният лост за въздействие на кремълската агитация е потреблението на тролове за издание на постове в секциите за коментири към оповестените публикации.
 10-те типа интернет тролове 10-те типа интернет тролове
1. Болният русофоб Страда от тежка параноя; думата Русия пронизва центъра на амигдалата в мозъка му - органът, който дава отговор за боязън...

" Като завладяват мненията на читателите, троловете съумяват да показват съветската агитация като преобладаващото публично мнение в западните медии ”, разяснява проф. Мартин Инес, шеф на института и началник на програмата, която с отворен код проучва мненията под медийни изявления.

След преодоляването на коментарните секции, се изготвят постове, които нормално стартират с “Читателите на " Дейли мейл " смятат… ” или “Читателите на “Дер Шпигел ” мислят…. ”, като концепцията е да се показа, че жителите на Европа всеобщо споделят вижданията на Русия и президента Путин по редица въпроси от интернационалните дневен ред. Тези постове се популяризират главно измежду аудитории в Централна и Източна Европа, само че най-много в България, сочи отчетът на Университета в Кардиф.

Руските тролове са много изобретателни и що се отнася до прикриването на следите си. Един акаунт да вземем за пример е сменил 69 географски местоположения и 549 имена от основаването си през юни м.г., сочи отчетът.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР