ПроКредит банк предлага жилищни кредити с конкурентна за пазара ни

...
ПроКредит банк предлага жилищни кредити с конкурентна за пазара ни
Коментари Харесай

Само в ПроКредит Банк! Фиксирана лихва по жилищен кредит за 10 г.

ПроКредит банк предлага жилищни заеми с конкурентна за пазара ни рента - 2.25%, когато тя е плаваща, и 4%, когато е закрепена, споделя Десислава Чочева, специалист Жилищно кредитиране
- Предлага ли ПроКредит Банк по-добри жилищни заеми?

- ПроКредит банк предлага с конкурентна за пазара ни рента - 2.25%, когато тя е плаваща, и 4%, когато е закрепена. Ако проучвате опцията да закупите парцел с заем от банка, бихте могли да сравните тези проценти и самичък да се убедите, че нашите лихви са извънредно преференциални. ПроКредит е и единствената банка в България, която предлага закрепена рента за 10-годишен интервал от време. За съпоставяне, при останалите банки този интервал е сред 3 и 5 години, най-много. А през последните месеци следим засилен интерес към закрепения лихвен %.

Освен поради лихвения %, ние сме желан избор за жилищно кредитиране и тъй като не пожелаваме застраховка Живот, която излишно оскъпява заема, а от време на време даже се олихвява. ПроКредит е цифрова банка. Нямаме огромна клонова мрежа, активността ни се прави съвсем напълно онлайн. Това икономисва на клиентите ни време, такси и непотребна логистика.

Всичко тези съставни елементи - лихвният %, застраховката на заема, таксите или неналичието на такси образуват така наречен цена на заема. И, да, на Вашия въпрос - цената на жилищния заем в ПроКредит Банк е ниска за българския пазар.

За нас обаче цената на услугата не е единствен фактор в привличането и задържането на клиенти. При избора на банка, изключително за дълъг заем като жилищния, е значимо те да получат същински положително обслужване и банковата институция да се трансформира в техен сътрудник, който непрекъснато спомага и постоянно е на линия. Стремим се да приказваме с клиентите ни на наличен език, да ги консултираме при покупката на жилище, само че и да ги подкрепяме в процеса на неговото погашение с каквото и когато това е належащо.

- Покупката на жилище е най-сериозната фамилна инвестиция - по какъв начин да я вършим най-добре?

е сериозна крачка и дълготрайна обязаност с банковата институция. Ние в ПроКредит Банк се стремим да разбираем транспарантно и разбираемо на нашите клиенти какво стои зад този артикул и да им помогнем да вземат вярното за тях решение. Важно е клиентът да разполага със самоучастие – да е наясно, че самата покупко-продажба е обвързвана с не малко разноски, като локален налог и нотариални такси да вземем за пример. Някои клиенти идват при нас с към този момент определен парцел, само че има и такива, които са в развой на изследване на пазара. В ПроКредит Банк те могат да получат авансово утвърждение и умерено да стартират да търсят своето жилище.

Осигуряваме правно консултиране, спомагаме с набирането и правенето на документи, реализираме пряк контакт с вложителя. И вършим това изцяло гратис за своите клиенти.

- Цените порастват, приказва се за рецесия. Защо тъкмо в този момент да теглим жилищен заем?

- Въпреки възходящите цени на парцелите, търсенето не стопира. Строителството също върви с бързи темпове. Обикновено към покупка на жилище се насочват младежи на към 30-годишна възраст, за които е по-изгодно да обмислят заем, в сравнение с да живеят чартърен. Тези хора към този момент са избрали и навлезли в своята специалност, желаят да имат семейство, да бъдат самостоятелни, да основат свое лично домакинство. Това ненапълно обуславя и статистически най-търсените парцели - тристайни жилища в София със междинна цена 150 000 евро. Ако вземем тази стойност на заема, за 20 години и плаваща рента от 2,25%, месечната вноска по него би била 780 евро. След изплащането на заема, жилището е напълно Ваша благосъстоятелност и се трансформира в доста сериозна инвестиция. През последните 30 години цените на парцелите у нас се трансформират възходящо.

В ПроКредит Банк финансираме и ново, и остаряло строителство. Както и градеж на къщи. Много хора сега строят, настоящи са парцелите отвън огромните градове, купуват се имоти, в които клиентите ни строят къщи за лично прилагане. Финансираме нови заеми и рефинансираме заеми от други банки. По-старите заеми са с по-високи лихви, надлежно потребителите търсят по-добри условия.

- Какво се случва, в случай че изпаднем в усложнение да изплащаме жилищния си заем?

- Всеки клиент, който изпитва финансово усложнение или има различен проблем в изплащането на, би трябвало да се обърне към своята банка. За нас в ПроКредит Банк е значимо да разберем повода за усложнението, след което да предложим съответно решение и най-хубава скица за погашение на остатъка от главницата по заема.

- Как се справяте с конкуренцията в банковия бранш?

- ПроКредит е банка, ориентирана към физически лица с публични приходи и постоянни специалности. Не желаем да подтиква сивата стопанска система и се стремим към този профил физически лица. Все повече от младите чиновници също не желаят да работят там, които не ги обезпечават на действителния им приход. Както към този момент загатнах, предлага извънредно конкурентни лихви по жилищните заеми – клиентите могат да изберат сред плаващ или закрепен лихвен %.

При нас настояването за финансиране се подава напълно отдалечено, не е належащо да се попълнят купища документи, всичко се случва с подаване на една-единствена онлайн поръчка. Клиентите ни получават качествено обслужване, а информацията е поднесена на понятен за тях език. При жилищни покупко-продажби към всеки клиент се подхожда самостоятелно, съгласно неговите приходи, спестявание и парцела, който е избрал.

Затова и не е нужно клиентите ни да търсят услугите на кредитен съветник. В ПроКредит Банк те получават подробна информация по отношение на цялата договорка – от подаване на настояването за финансиране, през оценката на парцела и правното мнение до нотариалното прекачване на бъдещето им жилище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР