Производството на важни култури, включително кафе и захар, може да

...
Производството на важни култури, включително кафе и захар, може да
Коментари Харесай

Климатичните промени може да заличат 50% от производството на кафе и захар до края на века

Производството на значими култури, в това число кафе и захар, може да намалее с до 59% в дълготраен проект поради климатичните промени. Това излиза наяве от отчет на Стокхолмския институт за околна среда, представено от Блумбърг.

В отчета се показва, че Съединени американски щати, Китай и Бразилия са „ съществени източници на климатичен риск за международните стокови пазари “. Според неговите създатели измененията промените ще нарушат от дълго време откритите търговски потоци по целия свят и ще доведат до обществено неодобрение.

Производството на царевица единствено в Съединени американски щати може да се свие съвсем на половина в дълготраен проект (2070-2099 г.) поради по-високите температури, което ще сложи под риск страните, изкупуващи тази годишна продукция. Същевременно с това производството в Русия и Канада може да нарасне надлежно с 13% и 17%. Това покачване обаче няма да бъде задоволително, с цел да компенсира дефицита на други места.

Макар че съгласно Института производството на пшеница може да нарасне с 14%, това може да наложи скъпо пренасяне на производството в Европа и елементи от Южна Америка и Азия. Русия и Канада биха могли да усилят производството на царевица, соя и ориз, само че растежните площи евентуално ще би трябвало да се реалокират в границите на тези страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР