Наследниците на Арексей Петров – съпруга и дъщеря, осъдиха прокуратурата

...
Наследниците на Арексей Петров – съпруга и дъщеря, осъдиха прокуратурата
Коментари Харесай

Наследниците на Алексей Петров осъдиха прокуратурата да им плати 50 000 лв.

Наследниците на Арексей Петров – брачна половинка и щерка, осъдиха прокуратурата да заплати обезщетение за дело, водено против някогашния консултант на ДАНС преди десетина години. Делото е стартирано от него, само че заради убийството му на 16 август м.г. в процеса са встъпили, неговите наследници. Решението не е дефинитивно. То може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Според него прокуратурата би трябвало да заплати 50 000 лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди, претърпени вследствие на воденото против Петров наказателно произвеждане. Самият той е претендирал за 200 хиляди лв.. Както и 24 000 лева за платено авдовактско заплащане по формираното дело, тава ясно от решението на съда.

Обезщетението визира делото за изпиране на над 3,3 млн. лв.. Прокуратурата твърдеше, че парите били присвоени от две компании. Според обвиняването тогава закононарушенията били осъществени в интервала 2006-2008 година Подсъдими дружно с Петров бяха още двама души - Явор Джиев и някогашният ръководител на Съюза за стопанска самодейност Теодор Дечев. По това дело бяха прочетени оправдателни присъди.

Според арбитър Ели Анастасова от Софийския градски съд би трябвало да се вземе поради, че досега на депозирането на обвинителния акт в съда, Петров не е бил осъждан. При него е имало безпокойствие и терзание от опцията да бъде предаден на съд и да му бъде наложено наказване, аргументира се съдийката. Тя прибавя, че както при всеки човек, обвиняването е дало неподходящо отражение върху самочувствието и душeвността му. Бил е обезпокоен и раздразнителен. Но не били открити характерни здравословни проблеми от физическо естество, обусловени от съответното следствие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР