Производството на нефтени продукти през месец април, спрямо март се

...
Производството на нефтени продукти през месец април, спрямо март се
Коментари Харесай

Производството на нефтени продукти през април се подобрява слабо

Производството на нефтени артикули през месец април, по отношение на март се усилва леко, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Това се дължи на продължаващия през този интервал планов ремонт на индустриални мощности, се отбелязва в известието на статистическия институт.

Според данните производството на пропан-бутанови смеси нараства до 3 хиляди т. При безоловния бензин производството се покачва до 2 хиляди т, а при дизеловото гориво - до 76 хиляди т.

В същото време от статистиката регистрират понижение през април, по отношение на март при производството на твърди горива - с 36.1% до 1 540 хиляди т. Производството на твърди горива спада и на годишна база със забележителните 34.5 %, излиза наяве още от данните.

Спадът на производството на електрическа енергия през април, по отношение на март е с 25.6% до 3 028 Гвтч. На годишна база Национален статистически институт регистрира намаляване с 11.6 %.

През април 2018 година по отношение на същия месец на миналата година понижава значително и производството на пропан-бутанови смеси - със 72.7%. Още по-висок е спадът при безоловния бензин - с 98.7%, а при дизеловото гориво е от порядъка на 70.4 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР