Производството на енергия от въглищните ТЕЦ за първото полугодие на

...
Производството на енергия от въглищните ТЕЦ за първото полугодие на
Коментари Харесай

Владислав Панев: ТЕЦ-ът на Ковачки беше пуснат пак през седмица за ужас на гражданите на Гълъбово

Производството на сила от въглищните Топлоелектрическа централа за първото полугодие на 2023 по отношение на същия интервал на базовата 2019 година е намаляло с 24 %: от 7.5 на 5.7 милиона мегаватчаса. Това показва в коментар за медиите Владислав Панев, народен представител от ПП-ДБ, съпредседател на Политическа партия “Зелено придвижване ". " На път сме да осъществим уговорката си по ПВУ за 40% спад на излъчванията даже преди крайния период. Без никакви ограничения от страна на държавното управление. Просто, тъй като конюнктурата на енергийния пазар е такава ", прибавя депутатът.

" Помните какъв звук за предоговаряне на проекта се подвигна през януари по време на свръхпопулисткия 48-и парламент, с цел да се харесат някои партии на синдикатите, които и през днешния ден ще стачкуват против пазарните закони за 20 лв. на калпак.

Реалностите са, че единствено затварянето на най-мръсните Топлоелектрическа централа като Брикел ще е задоволително за 40-те %. Високите цени на тока от предходната година доведоха до взрив на вложенията в чиста сила. Съответно до спад на цените и спад в търсенето на скъпа сила от Топлоелектрическа централа. Този тренд ще продължи и отсега нататък, като тесните места са съхранението и мрежата. И натам би трябвало да бъдат ориентирани вложенията. Крайната цел е евтина и чиста сила и тя ще бъде реалност.

Междувременно, ТЕЦ-ът на Ковачки беше пуснат отново през седмицата, което докара до голям растеж на излъчванията на серен диоксид за смут на жителите на Гълъбово. ", разяснява още Панев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР