Производство на сувенирни стъклени топки с черен сняг завладя Челябинск.

...
Производство на сувенирни стъклени топки с черен сняг завладя Челябинск.
Коментари Харесай

В Челябинск започнаха да продават новогодишни стъклени топки с черен сняг

Производство на сувенирни стъклени топки с черен сняг завладя Челябинск. Производителите дават обещание да вложат част от постъпленията от продажбите си в закупуване на спомагателни атмосферни сензори, заяви във вторник създателят на концепцията Антон Калюк за организация РИА " Новости ".

" Решихме да създадем план в поддръжка на самостоятелната система за мониторинг на въздуха, която работи в Челябинск от години. И благодарение на този новогодишен сувенир, привличаме вниманието към нея ", изясни Калюк, представен от " Российская газета ".

Според него цената на един сувенир с черен сняг е 1500 рубли ($24). Сувенирите към този момент са поръчани в 25 града на Русия и пет непознати страни.

В Челябинск мониторингът на въздуха се прави освен от организациите за околната среда, само че и от екоактивисти. От 13 до 16 декември градът още веднъж афишира режим на неподходящи метеорологични условия първа степен, защото броят на недоволствата от смог в Челябинск и жителите на предградията се усилва. А министърът на екологията организира незабавна среща с представители на промишлените предприятия, на която рапортуваха за ограниченията за понижаване на атмосферното натоварване.

Причината, посочена от министерството, е замърсяването на приземния пласт на атмосферата от излъчвания от промишлени, транспортни и горещи точки Коркинската въглищна мина.

Челябинският народен представител и ръководител на Комисията по екология и околна среда на Държавната дума Владимир Бурматов заяви в Instagram, че през вчерашния ден на окончателното съвещание на Комисията, той е връчил челябинска стъклена топка с черен сняг на министъра на естествените запаси на Русия Дмитрий Кобилкин като новогодишен подарък " от всички градове, в които снегът е черен ".

" Помолих министъра да остави топката на работната си маса и постоянно да пришпорва чиновниците, вземайки жизненоважни (и в дословния смисъл на думата) за нас решения. Можете да медитирате на падащия черен сняг. Това е отдалечено. А в случай че е персонално - добре пристигнали в града от листата, който, несъмнено, надалеч не е къс. "

Освен Челябинск, депутатът включи в листата на градовете с " черен сняг " Братск, Красноярск, Липецк, Магнитогорск, Медногорск, Нижни Тагил, Новокузнецк, Норилск, Омск, Череповец и Чита.

*Източник: https://bg.rbth.com/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР