Производствената активност с Китай отслабва през октомври, което засилва натиска

...
Производствената активност с Китай отслабва през октомври, което засилва натиска
Коментари Харесай

Производствена активност в Китай се забавя, увеличавайки натиска върху икономиката на страната

Производствената интензивност с Китай отслабва през октомври, което ускорява натиска върху стопанската система на страната. Месечният показател на интензивността на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (РMI) спадна до 49,2 по отношение на 50,1 през септември, сочат най-новите данни на Националното статистическо бюро на Китай и на Китайската федерация по логистика и покупки, представени от Асошиейтед прес. Индексът, измерван по 100-степенна канара, регистрира стесняване, когато стойностите му са под 50, заяви Българска телеграфна агенция.

Промишленото произвеждане, новите поръчки и заетостта в Китай са намалели. Резултатите подхождат на прогнозите, съгласно които китайският стопански напредък ще отслабне в края на годината, защото световното търсене понижава, а периодическите локдауни, целящи да лимитират пандемията в Китай, " тежат " на потребителските разноски.

Данните демонстрират продължаващо закъснение на инерцията на стопанската система, защото ограничаващите ограничения поради ковид се утежниха, и поръчките на експортните компании останаха под напън, сподели Зичун Хуан, експерт от " Кепитъл икономикс " (Capital Economics).

Управляващата комунистическа партия се пробва да обърне спада, откакто през първата половина на годината икономическият напредък се забави до 2,2 на 100 на годишна основа. Тя се пробва да направи това, без да отслабва наложените рестриктивните мерки на съотношението на дълговите отговорности към активите, охладили локалния пазар на недвижими парцели, главен мотор на стопанската система.

През третото тримесечие растежът се възвърне до 3,9 на 100 по отношение на година по-рано, като през предходното тримесечие означи разширение единствено с 0,4 на 100. Ръстът на продажбите на дребно обаче понижа до 2,5 на 100 спрямо августовския растеж с 5,4 на 100.

Същевременно и износът се забави, до 5,7 на 100 на годишна база, до момента в който през август означи повишаване със 7 на 100. Също по този начин през септември китайският импорт се увеличи с 0,3 на 100, отразявайки по-слабото китайско потребителско търсене.

 

  Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР