Производителят на свръхлуксозни мобилни телефони Верту (Vertu) ще бъде ликвидиран,

...
Производителят на свръхлуксозни мобилни телефони Верту (Vertu) ще бъде ликвидиран,
Коментари Харесай

Фалира производителят на луксозни телефони Vertu

Производителят на свръхлуксозни мобилни телефони " Верту " (Vertu) ще бъде премахнат, откакто проектът за оздравяването му не съумя. Базираната във Англия компания, тръгнала през 1998г. като отделение на финландската " Нокиа ", изпадна в последно време във финансови усложнения и натрупа дълг от 128 милиона паунда. Според " Дейл телеграф " от тях ще бъдат възобновени едвам към 2 милиона паунда.

" Верту " стана международно известна с дизайнерските си телефони със златно покритие и диаманти. Цените всеобщо започваха от 10 000 $ и доста от моделите костваха към 30 000 $ и повече. Като част от услугата клиентите можеха да беседват персонално със служителя, който работи върху техния телефон, както и денонощен сервиз.

С годините на пазара се появиха съперници, които започнаха да оферират свръхлуксозни доработки на своите най-нови смарт телефони. Това значи, че клиентите им могат по едно и също време да се снабдят с най-актуален модел и след това да си поръчат " обков " от скъпоценни метали и камъни.

" Верту " стартира да сменя притежателите си, като през март китайци я продадоха на Мурат Хакан Юзан, турчин, живеещ заточение в Париж. Според правосъдното решение за очистване на компанията той резервира правата върху марката, технологията и лицензите. Около 200 чиновници и служащи губят местата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР