Производителят на луксозни бижута и часовници Chopard тихомълком откри антихотел“

...
Производителят на луксозни бижута и часовници Chopard тихомълком откри антихотел“
Коментари Харесай

В новия „антихотел“ на Chopard за ултрабогатите

Производителят на първокласни бижута и часовници Chopard тихомълком откри „ антихотел “ в сърцето на Париж, ново развиване в възходяща категория гостолюбие във френската столица.

Голяма част от първия по рода си хотелски план на марката – започвайки с името му, 1 Place Vendôme и необикновената липса на фанфари и самореклама в парцела – наподобява нетипично първоначално.

Преди формалното му разкриване на 15 ноември нямаше нормалния проливен дъжд от изявления в обществените медии от инфлуенсъри по халати, които се преструваха, че се разсънват естествено в една от първокласните 15 стаи и жилището, кремове в кафенета и закуски с кроасани, сложени естетически върху неоправени, смачкани кревати.

Нито страниците на хотела в обществените медии търсят внимание. Към момента на писане страницата му в Instagram има една обява и малко над 250 почитатели.

Самият хотел, който заема етажите над съществуващия бутик Chopard на първокласния площад Place Vendôme, също е елементарен за пропускане заради явната липса на маркови табели, които да афишират наличието му.

Това е тип поверителност, която дава отговор на един от най-амбициозните способи на живот през днешния ден: Тихият разкош. Но също по този начин въплъщава една от по-големите маркетингови трендове в света на лукса, стелт стартирането на пазара.

„ Живеем в ера, в която, когато пуснете продуктите си, това става с огромна маркетингова акция и огромно събитие. Всичко е някак церемониално “, сподели Карл-Фриц Шойфеле в изявление за CNN. Карл-Фриц е третото потомство от семейство Шойфеле – притежатели на Chopard от 1963 година – и представител на хотела. „ Искахме да вършим нещата по друг метод... По доста целеустремен метод. “

Това означаваше да се свържете непосредствено с туристически организации от висок клас, да бъдете селективни във връзка с техните PR канали и да отворите парцела единствено за посетители и VIP клиенти на Chopard (което значи, че не можете да се отбивате единствено за пиво в бара).

„ Има възходяща клиентела, която търси изключителност и усамотение “, добави съветникът по плана Дидие Льо Калвес, деец в хотелиерството, чието портфолио включва първокласни хотели като Four Seasons George V и Le Bristol в Париж и The Plaza и The Pierre в Ню Йорк. „ Искахме да създадем получастен хотел, като в действителност красива фамилна резиденция. “

„ Антихотел “ за ултрабогатите

Това е прекарване, което би било познато, може би даже утешително, за свръхбогатите в света. След като преминат през основните сини порти и отворят врата от ковано желязо, дискретно украсена с курсив „ C “ за Chopard, гостите влизат във предверие с висок таван и са посрещнати от иконома на хотела. Няма рецепция, нито подиуми на посетители, които се подиграват на опашка за настаняване или овакантяване. Просто монументална каменна камина от 18-ти век, грандиозно стълбище и, в изискано мигане към наследството на хотела, гигантска апаратура от огърлица от муранско стъкло от аквамарин от художника Жан-Мишел Отониел.

Вместо това настаняването се прави на малко бюро на втория етаж, където споделените общи пространства са завършени като величествено имение: салон, библиотека, бар и скришен салон за пури, въодушевен от Китай, прикрит зад стена от подправени лавици с книги.

Също по този начин на същия етаж е едно от коронните бижута на хотела, „ Зимната градина “, дневна със стъклен покрив, окъпана в естествена светлина, ситуирана против мозаечна стенна живопис, която отдава респект на сбирката Animal World на Maison Chopard. Включващ хиляди полирани скъпоценни камъни — наречени кабошони — изобразява екзотична джунгла с пауни, леопарди, маймуни и пеперуди.

Разположен на минути от Jardin des Tuileries и Сена, Place Vendôme е поръчан от Краля Слънце Луи XIV; централният му детайл е извисяваща се колона, издигната от Наполеон I, която отбелязва борбата при Аустерлиц. Това е един от най-бляскавите площади в Париж, където марките висши бижута и часовници — Chopard, както и Cartier, Chaumet, Boucheron, Breguet и Jaeger-LeCoultre — стоят един до различен. Place Vendôme също може да се похвали с кралско родословие. Построена през 1723 година от Пиер Перен, секретарят на Краля Слънце, нейните фасади и покрив са посочени като исторически монументи.

Вместо да избере да кръсти хотела на марката, фамилията избра адреса на постройката, 1 Place Vendôme. — това, сподели марката, също по този начин разрешава на начинанието да стои независимо, без асоциации, които идват с първокласна къща за бижута.

Неизползването на името Chopard е тактика, която разрушава позициите на Bulgari, един от първите водачи в хотелиерството на първокласна мода, който хеджира залозите си върху разпознаването на марката, с цел да запълни хотелските си стаи. Но също по този начин е в крайник с Audemars Piguet и Christian Louboutin, и двамата неотдавна отвориха парцели под разнообразни имена, надлежно Hôtel des Horlogers и Vermelho.

Според Флоран Жирарден, професор по ръководство на първокласни хотелиерски марки в влиятелното EHL Hospitality Business School в Швейцария, разширението от първокласна фешън марка към хотелиерството е естествено. Докато Four Seasons или Ritz може да знаят по какъв начин да обезпечат чудесно обслужване, първокласните фешън къщи са майстори в основаването и комуникирането на привлекателността.

„ Исторически стилните първокласни къщи са компании за продажба на фантазии “, сподели Жирарден. „ Така че това е разумна стъпка. “

Луксозните преживявания също надминават продажбата на първокласни артикули, добави той.

Неотдавнашният главен ремонт на постройката от дизайнера Пиер-Ив Рошон лиши четири години. Стените бяха съборени, таваните повдигнати и броят на стаите понижен на половина (предишният наемател на постройката също беше хотел), с цел да се основат 10 жилището и пет стаи. Под визията на съпрезидента и артистичен шеф на Chopard Каролин Шойфеле, апартаментът Paraiba (наречен на огърлицата от турмалин Precious Lace Paraiba на мезона) се отличава с ръчно бродирани стенни покрития, въодушевени от тропически цветове. Шиноазери в стаята Jade включва прочувствени лакирани произведения, черни, червени и златни мебели, дружно с въодушевени от азиатската антика решетъчни резби.

Но Appartement Chopard на шестия етаж прави лукса още една крачка напред. Позлатеният със злато апартамент свети с кристални полилеи, окачени на 17-футов таван, мраморна камина и обемен балдахин на леглото, напомнящи за Версай. Цените стартират от €14 000 ($15 400) на вечер. Редовните стаи стартират от €1400 ($1540).

Докато в Париж има няколко имения от 17-ти до 19-ти век, които са превърнати в бутикови хотели, Le Calvez споделя, че 1 Place Vendôme подвига летвата.

„ Нашето позициониране е като антихотел “, добави Шойфеле. „ Ние няма да бъдем избор номер едно за посетителите на Париж за първи път, има доста прелестни хотели, които да заемат тази позиция “, сподели той.

„ Мисля, че сме повече за някой, който към този момент е видял огромна част от гостоприемството в Париж и търси нова вероятност. “

<стр data-uri= " cms.cnn.com/_components/correction/instances/clpqrk7xz00043b6hx4dvyvfw@published " data-editable= " текст " data-component-name= " промяна " class= " correction inline-placeholder " data-article-gutter= " правилно " > Корекция: Предишна версия на тази история неправилно изложи позицията на Карл-Фриц Шойфеле
Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР