Производителят на лекарства Novartis AG заяви в понеделник, че ще

...
Производителят на лекарства Novartis AG заяви в понеделник, че ще
Коментари Харесай

Novartis купува германска биотехнологична фирма за $2,9 милиарда

Производителят на медикаменти Novartis AG съобщи в понеделник, че ще придобие немската MorphoSys AG, разработчик на лекувания за рак, за 2,7 милиарда евро (2,9 милиарда долара), добавяйки към портфолиото си обещаващ необичаен претендент за лекуване на рак на костния мозък.

Агенция Reuters за първи път заяви в понеделник, че основаната в Швейцария Novartis е в напреднали договаряния за придобиване на MorphoSys, което докара до скока на акциите на немската биотехнологична компания с над 40%.
 Ще се завърнат ли в Европа фабриките за медикаменти?
Ще се завърнат ли в Европа фабриките за медикаменти?

Кризата сподели зависимостта на Стария континент от непознати държавни управления. Но връщането на заводите крие опасности

Novartis ще предложи на акционерите 68 евро на акция в брой и ще направи MorphoSys частна след договорката, която зависи от избрани условия, в това число най-малък предел за приемане от 65% от акционерния капитал на MorphoSys и регулаторни позволения, споделиха от двете компании.

MorphoSys със седалище в Германия, ще продължи да работи като обособена самостоятелна компания до приключването на договорката, предстоящо през първата половина на 2024 година.

Novartis ще има Pelabresib, едно от най-обещаващите медикаменти на MorphoSys, което се употребява за битка със смъртоносни форми на рак като миелофиброза, необичаен тип рак на костния мозък и някои типове лимфоми.

От MorphoSys оповестиха в настрана изказване, че неговият директорски и контролен съвет имат намерение да предлагат на своите акционери да одобряват офертата на Novartis.

MorphoSys обезпечи Pelabresib с поглъщането за 1,7 милиарда $ от американския експерт по рака Constellation Pharma, с вярата да откри нов стандарт за лекуване.
 Novartis купува биотехнологична компания за $3,5 милиарда
Novartis купува биотехнологична компания за $3,5 милиарда

Chinook Therapeutics създава новаторска терапия за тежко бъбречно заболяване

През декември Pelabresib реализира главната цел на изследването в късен стадий и всичките четири отличителни белега на болестта при миелофиброза.

Сега компанията има намерение да подаде заявление за утвърждение в Съединени американски щати за комбинираното лекуване през втората половина на 2024 година

Години наред Jakavi на Novartis беше единственото утвърдено лекарство за показанието, само че към половината от пациентите с миелофиброза, които се възползват от лекарството, губят изгодата от лекуването след две до пет години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР