Производителят на комуникационно оборудване в пловдивското село е най-големият завод

...
Производителят на комуникационно оборудване в пловдивското село е най-големият завод
Коментари Харесай

Белгийската Televic утроява производството на комуникационно оборудване в Царацово

Производителят на информационно съоръжение в пловдивското село е най-големият цех на групата Televic. В началото на 2023 година компанията ще завърши инвестиция за 10 млн. лева, с което ще утрои потенциала си. Предвижда се и създаване на център за монтаж и асемблиране на печатни платки.
Когато си мислим за високотехнологична инсталация като информационните устройства в Air Force 1 и Белия дом или черните кутии по влаковете, постоянно първата ни визия е, че те се основават в някакъв строго конфиденциален или далечен цех. Истината е обаче доста по-близко. Компанията, която създава такива устройства, е белгийската Televic Group, а главният й цех се намира в пловдивското село Царацово и работи към този момент над 20 години. Това е мястото, където се създава съвсем целият размер продукция и цялостната гама произведения на интернационалната компания.

След няколко поредни рекордни години от " Телевик " са взели решението, че е време за разширение на индустриалните опция с нова фабрика, която ще увеличи потенциала съвсем тройно с инвестиция за 10 млн. лева Това ще разреши на компанията да навлезе и в нови пазарни ниши. Повече място за напредък

Българското дружество е учредено през 2000 година и сега в него работят към 200 души. Те създават над 90% от всички артикули, които Televic Group предлага на интернационалния пазар. Това включва почти 600 разнообразни продукта като черна кутия за трен, микрофони за конферентни зали, техника за жив превод, алармени системи и екрани за влакове и други Този набор от артикули непрекъснато пораства и се трансформира, като съгласно изпълнителния шеф Владимир Венински " Телевик " постоянно получава противоположна връзка от клиентите си и цели да изпревари потребностите на пазара.
Реклама
Цялата тази активност сега се прави в границите на 3300 кв.м, като това включва индустриална база, склад за елементи и материали и склад за подготвени произведения. " В момента ни е малко тесничко към този момент тук, само че новата база ще ни даде въздух. Трябва ни място, с цел да можем да използваме изобретателните благоприятни условия на нашите чиновници. Изключително доста залагаме на това да може всички да се усещат удобно и да не са под напън ", разяснява Венински.

С повърхност от 5500 кв.м новото хале ще бъде много по-просторно. Изграждането му е почнало в края на 2021 година и би трябвало да завърши публично през първото тримесечие на 2023 година Очакванията са до края на тази година помещението да получи акт 16, което да разреши преместването на цялата индустриална инсталация и личния състав в новата постройка. От белгийската компания са планували инвестиция от 10 млн. лева за строителството и оборудването, което ще надгради съществуващия индустриален потенциал с още машини.
Ние не сме от фирмите, които оферират милиони бройки и са в потребителската ниша. Със сигурност не сме част от този пазар. Владимир Венински
Изпълнителен шеф на "Телевик България "

След преместването в новото хале остарялото помещение ще бъде реорганизирано и ремонтирано. Целта е то да се трансформира в център за монтаж и финално асемблиране на печатни платки, с което " Телевик " ще направи последваща крачка във високотехнологичния бранш.

Приходите на " Телевик " непроменяемо се покачват всяка година. От 18.2 млн. лева през 2019 година те нарастват на 24 млн. лева за 2020 година, а съгласно Венински тези цифри са били задминати с рекордни достижения през 2021 година По калкулации на компанията на база направените продажби до момента тази година, както на декларираните за останалите месеци поръчки се чака 2022 година също да бъде следващата точка в низа от върхове за базата в Царацово.
Цехът на " Телевик " се намира в самото село Царацово Фотограф: Антон Чепилски Реклама
Четири ниши

Televic Group е високотехнологична компания, учредена през 1946 година, със седалище в Изегем, Белгия. Групата има офиси в Германия, Франция и Обединеното кралство, както и индустриални халета в Съединени американски щати и Китай, само че там размерите са доста по-малки, в сравнение с в България. Според Венински това е неписано условие, в случай че една компания желае да има наличие на тези пазари, защото те дават пряк достъп до техническа експертиза на място. Глобално за компанията работят към 1000 чиновници, а оборотът й е 150 млн. евро за миналата година.

Белгийската група работи в четири обособени посоки - опазване на здравето, жп, обучение и конферентни системи. Главният фокус във всички тях е рационализиране на връзката. " Дефиницията, която използваме, е, че Televic е там, където връзката е от сериозна значимост ", разяснява Венински. А основна роля в това играе българското дружество.

Най-развитият бранш, а и първият, в който компанията навлиза, е опазването на здравето. Там групата покрива 90% от пазара в Белгия, като предлага създаване на цялостна информационна мрежа за пациентите. Това се реализира с екрани и сензори, които могат да бъдат употребявани и за следене на местоположението (това е значимо при пациенти с деменция например), тъй че информацията да е непосредствено налична за лекарите. Тук влизат и други технологии като информационните бутони на пациентите и отдалечени, с които те могат да извикат личен състав в стаята си.
Здравна система и чип за следене на пациенти с деменция Фотограф: Владислав Христов Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Строителство и парцели 1 Инфраструктура 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Строителство и парцели Реклама
ЖП направлението на компанията включва правенето на информационни системи за обявяване, сериозни системи за премерване на обособени индикатори по самите вагони, черни кутии, информационни екрани и така нататък Най-големите клиенти на Televic в този бранш са компании като Deutsche Bahn, Siemens и Bombardier, както и автоматизираните влакове по метролиниите на Лондон и Шанхай.

" Работим по отношение на плана и всеки трен е персонализиран. Влаковете може да наподобяват идентични, само че това надалеч не е по този начин. Информацията, която се придвижва от другите точки на влака до осведомителните табла, е друга за всеки един ", споделя Венински. Част от тактиката в жп направлението на Televic включва и предлагането на услуга за разглобяване, корекция и възобновяване и поправяне на тяхната инсталация.
Сигнална тревога за влакове, направена в цеха в Царацово Фотограф: Владислав Христов
Звеното за конферентни системи е може би най-високопрофилното и " криещо се пред очите " на всички консуматори. Тези произведения включват преводачните устройства, информационните устройства и други, които могат да бъдат открити тук-там като Европейския парламент, залите на НАТО и Белия дом и на борда на Air Force 1.
Конферентни системи от продуктовата гама на " Телевик " Фотограф: Владислав Христов
В бранша на образованието Televic построява напълно платформи, които да спомогнат за дигитализацията на бранша, тъй че всичко да е налично от вкъщи. Технологиите тук включват и създаването на AI за оценяване на проби въз основата на първия тестван и посочените в него неточности, както и създаването на системи за водене на лекции и изпити. Компанията има и огромни планове в Африка - в построяването и съоръжение на образователни заведения.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
" Светът отива към цифровизация - едно напълно цифрово направление, в което от ден на ден се влага. Хардуерът ще ни би трябвало сигурно, само че цифровият бекграунд е наложителен ", разяснява Венински.

Белгийската група разполага и с екип от 350 R&D инженера в Берлин, които създават софтуера на всички артикули на Televic. Компанията има софтуерен офис и в Пловдив с към 30-35 души, чийто главен фокус е поддръжката.

Групата има флуиден метод на правене на бизнес с всяко от своите звена. Докато за жп промишлеността се работи въз основата на дългогодишни контракти, в други се следят краткосрочни или периодически еднократни огромни поръчки за инсталация според от потребностите на самата промишленост. Кризи и хора

Компанията следи позитивна наклонност през последните няколко години макар коронавирус пандемията и войната в Украйна. Според Венински тяхната централа е съумяла ловко да маневрира по времето на създалите се рецесии и е взела навременни антикризисни ограничения, с което са избегнати стресовите обстановки.

Все отново рецесията по линия на доставките не е оставила компанията Televic незасегната. Голяма част от материалите идват от Азия, което е породило и потребността от диверсификация на доставчиците. До този миг от белгийската компания не са усетили значими проблеми в това направление.
В сегашните пространства на компанията с изключение на индустриални площи има и хранилища Фотограф: Владислав Христов
Основата за развиването на компанията през годините и позиционирането й на нишовите пазари съгласно Венински са чиновниците й. Той показва, че доста от подобренията в производството, дизайна и ефикасността на самите артикули идват точно по предложение на служащите в Пловдив.

" Имаме екип от инженери на място, както и развой за внедряване на нови артикули (NPI). Така че от момента в който постъпи предложение посредством вътрешната ни система, непосредствено се алармира R&D звеното и то стартира да преглежда бизнес проблема на препоръчаната смяна - от комфорта до финансовата обстановка. Има много усъвършенствания, които са пристигнали от нашите чиновници - от изискванията на работа до продуктовия дизайн ", разяснява Венински.
Служителите опаковат произведения, които ще тръгнат на път към Европа и света Фотограф: Владислав Христов
Според българския шеф компанията се радва на извънредно ниско текучество на личния състав. Това той отдава на огромната гама от артикули, които разрешават преквалификация, тъй че хората постоянно да могат да намерят нещо ново и забавно за тях. " Все още никой не е научил по какъв начин се вършат всичките 600 продукта ", споделя Венински.

Този метод ще продължи и при нанасянето в новата постройка, като не се чака да има разширение на личния състав или най-малко не с промишлени темпове. След ремонтирането на остарелия завод, който ще бъде употребен за монтаж и финално асемблиране на печатни платки, от " Телевик " се надяват да могат да дадат опция както на свои чиновници да се преквалифицират за новите действия, по този начин и на нови попълнения.
Свързани публикации Върховен административен съд дефинитивно анулира решението на КЕВР за ограничение на производството на ВЕИ 1 октомври 2018, 17:11 Филип Беке: Българската промишленост има бъдеще 8 декември 2006, 00:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Антон Чепилски
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР