Производителят на чипове Marvell Technology Group обяви, че ще закупи

...
Производителят на чипове Marvell Technology Group обяви, че ще закупи
Коментари Харесай

Marvell Technology купува конкурентния производител на чипове Cavium за 6 млрд. долара

Производителят на чипове Marvell Technology Group разгласи, че ще закупи по-малкия си съперник Cavium в договорка на стойност 6 милиарда $.

Целта на Marvell е да разшири бизнеса си с безжични решения за свързване и да затвърди ролята си в производството на полупроводници.

Акциите и на двете компании се усилиха след оповестяването на договорката. Съгласно нейните условия Marvell ще предложи 40 $ за акция и 2 свои акции за всяка акция в Cavium. Това прави общата стойност на една акция към 84 $, което е с 11 % над сегашната стойност на акциите на Cavium.

Базираната в Бермуда Marvell прави чипове за разнообразни устройства за съхранения, до момента в който американската Cavium работи в региона на мрежовото съоръжение. Сделката е осъществена с консултантското подпомагане на банката Goldman Sachs. Тя съставлява и следващият ход в посока консолидиране на активите и ресурсите на софтуерните компании, които се пробват да усъвършенстват разноските си и да устоят на конкуренцията на най-големите имена.

Преди броени дни пък Qualcomm отхвърли рекордната оферта от съперника си Broadcom за 103 милиарда $, което щеше да е най-голямата договорка в историята на софтуерния бизнес.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР