Производителите на продукти за бита - от еднократните пелени Pampers

...
Производителите на продукти за бита - от еднократните пелени Pampers
Коментари Харесай

Корпоративно самоубийство ли е оставането на западни компании в Русия?

Производителите на артикули за бита - от еднократните пелени Pampers до сапуна Dove, вървят по тъничък лед, продължавайки да продават продуктите си в Русия. Натискът върху мултинационалните компании да заемат позиция против нашествието в Украйна се ускорява.

McDonald`s заяви във вторник, че затваря заведенията за хранене си в Русия , в това число емблематичното заведение на площад " Пушкин " в Москва. Pepsi, Coca-Cola и Starbucks също стопираха продажбите на най-известните си артикули в Русия.

Но най-големите международни производители на пакетирани хранителни артикули и домашен артикули се бавят спрямо други компании - да вземем за пример, предлагащите финансови услуги; търговците на петрол и газ и търговци на дребно, които се отдръпнаха напълно от Русия , споделя организация " Ройтерс ".

Аргументът им е, че елементарните руснаци разчитат на техните артикули.

Procter & Gamble и Unilever обявиха тази седмица, че не престават да продават съществени артикули в Русия , само че приключват всевъзможни нови финансови вложения и към този момент не популяризират в страната. Unilever спря целия импорт и експорт на артикули.

В сряда Nestle последва образеца им, спирайки вложенията в страната, откакто преди този момент приключи и рекламата. Danone също предприе сходни дейности.

" Признавам, че се задействаха ", споделя Джефри Зоненфелд, професор в Йейлската школа по мениджъмънт, който следи дейностите на огромните компании за евакуиране от Русия. " Колкото по-всеобхватно е изтеглянето, толкоз повече се усилват опциите за международен мир. Зоненфелд прибавя, че опитът да се сведат до най-малко вредите за съветския народ е " неточност ". " Няма приблизително състояние ".
Mondelez International - производителят на шоколада Cadbury, както и Kimberly-Clark, която създава еднократните пелени Huggies, към момента не са оповестили проекти да лимитират производството си в Русия. " Не става дума за облаги ", сподели Кейти Денис, представител на Асоциацията на потребителските марки, комерсиална група, която съставлява в това число P&G и Mondelez. " Въпросът е ще продължите ли да произвеждате неща, от които хората се нуждаят? Има разлика с активността на фирмите, които напуснаха по-рано. " Струва ли си?
Бизнесът също така не желае да наподобява като че ли ощетява елементарните съветски жители, оставяйки ги без работа.

Поне шест огромни компании за бързо хранене - в това число KFC на Yum Brands и Burger King на Restaurant Brands International - ръководят повече от 2500 ресторанта в Русия , най-вече посредством франчайзополучатели, и наемат още десетки хиляди хора, съгласно данни на Reuters. Данните не включват McDonald`s.

Yum съобщи във вторник, че стопира активността на своите 70 притежавани от KFC ресторанта в страната и завърши съглашение с главния си франчайзополучател за прекъсване на всички интервенции на ресторант Pizza Hut.

Но други компании към този момент мълчат.

Инвеститори като Пенсионния фонд на щата Ню Йорк желаят фирмите да обмислят дали търговията в Русия си коства рисковете.
Мениджърът на активи Federated Hermes упорства фирмите да бъдат " отворени и транспарантни за това, което вършат в Русия " и да споделят " през какъв развой на взимане на решения са минали, с цел да стигнат до умозаключение " по отношение на работата в страната, споделя Хана Шусмит, шеф по уговорките във компанията. Federated Hermes насочва акцията си към фирмите за потребителски артикули, до които има достъп.
" Не бихме желали компаниите просто да изоставен Русия , без да ги молим да оценят въздействието върху правата на индивида ", споделя Шусмит. " Те би трябвало да реализират баланс. Не всичко е черно-бяло. "

Компаниите също " би трябвало да стартират да обмислят деликатно " позицията си по отношение на налозите, плащани на съветското държавно управление, счита тя.

" Търсят се положителни решения към заплащането на налози ", споделя Шусмит. " Ако заплащат налози в Русия , какво могат да измислят, с цел да компенсират това? "

По думите ѝ при предходни военни преврати и бежански рецесии фирмите са дарявали суми, еквивалентни на налозите си, на неправителствени организации, целящи да оказват помощ на хората.

Корпоративно самоубийство

" В промишлеността има мощен подтик да се фокусираме върху компании със мощно корпоративно ръководство и етични стандарти - в това число публични проблеми ", споделя Джак Мартин, капиталов управител в Oberon Investments, която има акции в Unilever, Diageo, Burberry Group и LVMH. Moet Hennessy Louis Vuitton. " Да не се оттеглиш от района сега в действителност е корпоративно самоубийство. "

Джо Синя, основен маркетинг шеф на Parnassus Investments в Сан Франциско, споделя, че неговата компания няма директна активност с съветски компании. Но се обръща към компании от портфолиата си в Съединени американски щати, които имат повече от 2% доходи, свързани с Русия , с цел да разиска какви са желанията им. " Не даваме нареждания, опитваме се да разберем по какъв начин работят и какво избират ", споделя той.

Parnassus Investments поддържа наказания, ориентирани към съветски банки и близки до военните софтуерни компании, само че анализът на питателните компании, обслужващи консуматори, може да може да докара до разнообразни заключения.

" По отношение на избрани артикули и услуги, това би ощетило частни жители, които нямат нищо общо с режима ", споделя той. " Има сива зона ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР