Произведения на млади съвременни артисти от цял свят представя изложбата

...
Произведения на млади съвременни артисти от цял свят представя изложбата
Коментари Харесай

Когато артисти от цял свят правят съвременно изкуство в България

Произведения на млади модерни актьори от целия свят показва изложбата De / Constructing Perspectives, която ще бъде открита в изложба " Структура " през днешния ден в 18.00 часа . В нея са включени работи на художници от Съединени американски щати, Франция/Южна Африка, Черна Гора, Колумбия, Сингапур, Южна Корея и Австралия. Общото сред всички тях е, че те са участници в две креативен резиденции в България - World of Co Artist Residency (София) и IMAGO International Artist Residency (село Царимир, Пловдив), оповестяват от изложба " Структура ".

Всички творби са основани по време на престоя на артистите в двете резиденции. Основната разлика е, че една част от работите е резултат от пребиваването в динамичната градска среда на София, до момента в който другата - в откъсването от забързаното градско всекидневие, в спокойната атмосфера на село Царимир. Използваните от художниците техники са разнородни: живопис, колаж, съоръжения, илюстрация. Инициатори на изложбата са уредниците на двете резиденции и изложба " Структура ".

 Произведение на Юнг-Джи Юн.
Произведение на Юнг-Джи Юн.

World of Co е първата целогодишна интернационална резиденция за актьори в България, основана в София. Тя отваря порти през 2017 година и от този момент през нея са минали повече от 80 актьори от целия свят. Произведения, основани в нея, са показвани в Съединени американски щати, Канада, Австралия и Швейцария, а относително огромна част от художниците се връщат в България за нови изложения и планове.

IMAGO International Artist Residency е интернационална интердисциплинарна резиденция с главен фокус модерно изкуство, основана в село Царимир (в непосредственост до Пловдив). Тя е основана тази година от Радослав Механджийски и Теодора Константинова, познати в художествените среди като основатели на самостоятелната платформа за модерно изкуство и просвета Art and Culture Today. Въпреки скорошния си старт до октомври, 2019 година в първия сезон на резиденцията ще вземат участие над 20 актьори.

 Произведение на Мериан Лу.
Произведение на Мериан Лу.

Повече информация за изложбата може да бъде открита в събитието във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР