Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да не

...
Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да не
Коментари Харесай

Шефката на СЕМ мълниеносно: Да ми бъде предоставено интервюто с Митрофанова!

Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да не бъде излъчено изявлението с съветския дипломат в България Н.Пр. Елеонора Митрофанова в предаването „ Политически НЕкоректно “ поради неспазване с журналистическите стандарти.
По този мотив ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова съобщи пред БНР:
„ Не съм осведомена в елементи и не си разрешавам да показвам извънредно мнение. Надявам се да ми бъде предоставено изявлението. Няма по какъв начин да изразя безапелационна позиция, преди да познавам детайлите на това решение и предпоставките за него “.
„ В случая, както сподели генералният шеф на БНР, се касае за запазване на стандарти – позволявам, че това е по този начин, уповавам се, че това е по този начин. Бих желала в тази ситуация да допускам, че Вие не съответствате и не сте спазили въпросните параметри, на които БНР и информацията, която позволява в ефира си, би следвало да подхожда. Допускам също обаче, че евентуално е зачестила тази страховита, злокобна диагноза на автоцензура, която АЕЖ сложи преди време с едно свое проучване – че всеки 3-4 публицист самодекларира автоцензура в работата си “, разяснява Момчилова в изявление за предаването „ Политически НЕкоректно “.
Тя се обърна с апел към политиците:
„ Да се придържат към цивилизационните и цивилизовани правила на държание, като подсигуряват спазването на правилата на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на публицистите. Използването на сходен поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите, са печално известни практики от предишното, което за жалост добре помним. Всеки опит за възпрепятстване на медиите в осъществяване на публичната им задача е посягане върху свободата на словото “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР