Програмата, наречена 12 стъпки за деокупацията на Крим, бе оповестена

...
Програмата, наречена 12 стъпки за деокупацията на Крим, бе оповестена
Коментари Харесай

Киев има план за освобождаването на Крим

Програмата, наречена " 12 стъпки за деокупацията на Крим ", бе оповестена от секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов. Тя съставлява проект за юридическите и организационните дейности, които ще бъдат подхванати, откакто Украйна си върне анексирания полуостров.

Документът е квалифициран " с присъединяване на необятен кръг експерти и специалисти "  и съдържа точки като " незабавното освобождение на всички жители на Украйна, на кримските татари, на украинците, преследвани от Русия по политически стимулирани обвинявания от 2014-а година насам " ; признаването за противозаконни на всички покупко-продажби, които не са подписани по украинското законодателство след февруари 2014-а година и връщане на имуществото на предходните му собственици; депортирането на всички жители на Русия, " които са пристигнали да живеят в Крим нелегално след февруари 2014-а година ", както и наказателно гонене на някогашни жители на Украйна за колаборационизъм и държавна измяна.

Кримският мост би трябвало да бъде опустошен

Освен това се планува разрушение на Кримския мост " за обезпечаването на цялостна независимост на мореплаването ", референдум по въпроса за плана и местоположението в Крим на монумент, обвързван със знаменателната фраза " съветски транспортен съд, върви на *** ", както и преименуване на Севастопол, който играе " избрана роля в съветската идеология, митология и пренаписване на историята ".

Представителите на властовия уред в Москва са избрани в проекта като " отпадък ". Държавните чиновници на Крим, които са сътрудничили с съветските окупатори след анексията, ще бъдат подложени на чистка по образеца на денацификацията на Германия след Втората международна война, заяви Данилов.

" Крим - това е Украйна! В Крим живеят наши жители, жители на Украйна, очакващи завръщането си вкъщи!Никога не сме ги забравяли и няма да забравим милионите очи, които с вяра и религия гледат към Украйна ", се споделя в края на документа.

Връщането ще стане по военно-дипломатически път

По-рано началникът Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов съобщи, че украинската войска ще осовбоди всички завзети от Русия територии, а окупираният Крим ще бъде върнат по смесен път - с военна мощ и дипломация. Той посочи, че основната задача е връщането на Украйна към общопризнатите в света граници от 1991-а година.

На собствен ред ръководителят на Обединения комитет на шеф щабовете на Съединени американски щати Марк Мили изрази подозрения, че в течение на тази година украинските елементи ще съумеят да отблъскан съветската войска и да си върнат контрола над Донбас и Крим. Това е " доста много комплицирана, само че не и невъзможна военна задача ", споделя генералът в изявление за " Defence One ".

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР