Програмата на Huawei Seeds for the Future демонстрира ангажираността на

...
Програмата на Huawei Seeds for the Future демонстрира ангажираността на
Коментари Харесай

Huawei отличи български студенти по програмата Seeds for the Future

Програмата на Huawei Seeds for the Future показва ангажираността на компанията посредством просвета, технологии и обучение доста да предизвиква развиването на технологиите и цифровата промяна в България.

На 05 декември в Китайския културен център, Huawei Technologies Bulgaria отличи български студенти, които взеха присъединяване тази година в обучителната програмата Seeds for the Future. Това е водеща международна стратегия за корпоративна обществена отговорност, която дава на студентите опцията да натрупат скъп опит в областта на международния бизнес.  Seeds for the future дава благоприятни условия за обогатяване на цифровите умения, придобиване на лидерски такива и културен продан със студенти от целия свят, които ще им бъдат от полва в бъдещето им кариерно развиване.
-->


Г-н Тери Ли, общоприет управител на Huawei Technologies България

 

Гости на събитието бяха господин Тери Ли, общоприет управител на Huawei Technologies България, госпожа Андреана Атанасова, ръководител на Алианса за технологии и нововъведения (АТИ), госпожа Карина Ангелиева от фондация „ Дигитална България ” и господин Хонг Хай, шеф на китайския културен център. Те пожелаха триумф на младите участници в програмата Seeds for the Future, като в речта си господин Тери Ли акцентира, че българските студенти са били и не престават да бъдат на първите места по развиване в инфoрмационните и информационни технологии.

„ Дигиталните умения са една от най-значимите области в просветителния бранш, а професионалното им равнище отваря порти към доста благоприятни условия и сбъдване на доста фантазии. В Huawei имаме вяра, че в интелигентното общество на бъдещето, цифровата съгласуваност ще се трансформира в една от най-важните инфраструктури в живота ни. Работим, с цел да може цифровизацията да доближи всеки аспект от живота ни в бъдеще. А бъдещето не е на следващия ден, вдругиден или след няколко години. Бъдещето е в този момент и то седи пред мен. Всички вие, които тази година отделихте време за нашата обучителна стратегия, вие сте в основата на цифровото бъдеще на България. “, сподели пред студентите генералният управител на Хуауей Технолоджис България.



Г-жа Андреана Атанасова, ръководител на АТИ

Г-жа Андреана Атанасова, ръководител на АТИ, означи, че „ Цифровите технологии са част от нашето всекидневие. Те са в основен фактор за цифровата промяна, която покачва успеваемостта на стопанската система и усъвършенства виталната среда. ”



Г-жа Карина Ангелиева

Пред отличените студенти госпожа Карина Ангелиева описа по какъв начин да се снабдят с новаторски и предприемачески умения, които да им бъдат от изгода в бъдещето им кариерно развиване. Тя акцентира, че е значимо да се учи и да се надграждат знанията през целия живот, в това число познанията в региона на използването и развиването на цифрови технологии и приложения в интерес на цялото общество – за възрастните хора, за уязвимите хора, за мечтателите и за иноваторите. „ Приложенията на дигитализацията би трябвало да се усетят от всички нас в битката с измененията в климата, с увеличение на енергийната успеваемост, в увеличение на сигурността на храните и доста други, сред които и по-добро здраве и качество на живот. “

Отличените студенти по програмата Seeds For the Future са ученици на университети от цялата страна – Варненски стопански университет, Университет по библиотекознание и осведомителни технологии, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Технически университет – София, Русенски университет „ Ангел Кънчев “,  Университет по национално и международно стопансвто (УНСС), Медицински университет във Варна, Нов български университет.



Каролин Канледжиан

По време на събитието, като част от културния продан и запознаване с китайската просвета, беше демонстрирана достоверна китайска чаена гала от Каролин Канледжиан , ученичка в 10 клас в ЧОУ „ Евлоги и Христо Георгиеви “, както и мастър клас по краснопис.

Ключовата задача на Huawei е да обогати човешкия живот посредством връзка. За да обезпечи взаимосвързаност, компанията твърдо има вяра, че науката, технологиите и образованието могат доста да насърчат развиването на обществото и да допринесат за развиването на България.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР