Програма Възстановяване“ ще бъде представена от служебните министри на финансите

...
Програма Възстановяване“ ще бъде представена от служебните министри на финансите
Коментари Харесай

Как се вземат евтини кредити: говорят двама министри

Програма „ Възстановяване “ ще бъде показана от служебните министри на финансите и на стопанската система Асен Василев и Кирил Петков. Целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до заеми за възобновяване активността след последователното отпадане на ограниченията против разпространяване на ковид, заяви БНР.

Още с встъпването си в служба служебният кабинет даде да се разбере, че ще преориентира ограниченията за подкрепяне на бизнеса.

„ Не единствено в България, само че в международен мащаб, ограниченията стартират да се преориентират към това по какъв начин да помогнем на работещите бизнеси да преодолеят неналичието на средства да се завърти отначало колелото “ на икономическия цикъл, съобщи в изявление за „ Неделя 150 “ преди време министърът на финансите Асен Василев.

В неделя (20 юни) в същото предаване сътрудника му Кирил Петков, който дава отговор за икономическото министерство, изясни, че Европейската капиталова банка ще бъде привлечена в подпомагането на бизнеса:

„ Грантовата скица за бизнеса при мен беше 900 млн. В момента това не сме го довършили, само че се надявам това да се качи от 900 млн. на 1,4 милиарда – да ги качим с 500 млн. И другото – самата конструкция да не бъде единствено грантове, да има една част грантове, една част дългови принадлежности и една част дялови принадлежности “.

В подпомагането на бизнеса ще бъде включен и Фондът на фондовете, излиза наяве от предварителната анотация на ограниченията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР