Програма на Международния валутен фонд в подкрепа на Украйна ще

...
Програма на Международния валутен фонд в подкрепа на Украйна ще
Коментари Харесай

Кристалина с голяма новина за Украйна

Програма на Международния валутен фонд в поддръжка на Украйна ще бъде реалност до седмици, съобщи ръководещият шеф на институцията Кристалина Георгиева.

Според Георгиева Украйна дава отговор на условията, касаещи фискална политика, ръководство, битка с корупцията и непоклатимост на финансовия бранш.
-->
" Това е страна, в която институциите работят. Където се заплащат пенсии. Където обществените услуги работят. Където държавното управление има мощен интерес да продължи с промените, макар че падат бомби ", съобщи Кристалина Георгиева, съобщи БНР.

Програмата би пристигнала в решителен миг за Украйна, защото първата годишнина от съветската инвазия е в петък идната седмица. Изчисленията на Международния валутен фонд демонстрират, че страната ще има потребност от спомагателна финансова поддръжка на стойност 40 милиарда $ тази година, даже имайки поради, че украинската стопанска система би трябвало да регистрира напредък, откакто се сви с 30 % през предходната година.  

Освен че поддръжката на МВФ ще поддържа украинската стопанска система по време на спора, по думите на Георгиева, промените ще затвърдят напъните на Киев по присъединението към Европейския съюз.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР