Прогнозите на водещите експерти ще разочароват всички, които се надяват

...
Прогнозите на водещите експерти ще разочароват всички, които се надяват
Коментари Харесай

Украйна ще загуби войната, ако подкрепата спре

Прогнозите на водещите специалисти ще разочароват всички, които се надяват войната в Украйна скоро да завърши и да стартира работа по оправянето с следствията от нея. " Не си приказваме за месеци, по-скоро за години, а е допустимо даже и десетилетия ", споделя Никол Дайтелхоф от Института за проучване на мира и споровете НSFK. Заедно с още три института, специалистите от него показаха в Берлин Доклад за мира за 2023.

Още дълго поддръжка за Украйна 

Дайтелхоф счита, че Украйна би трябвало да продължи да получава както военна, по този начин и икономическа и политическа подкрепаспоред опциите на обособените страни. А тази потребност би трябвало " ясно да се показа на обществото, както и да се търси поддръжка за продължение по този път ".

В същото време експертката поучава политиците да стартират да се готвят за процедури по медиация и договаряния още в този момент - макар че " мирът не се вижда на хоризонта ". Нужна е дълготрайна двустранна тактика, която да разчита на отговорност и надеждност. Никол Дайтелхоф счита, че може да се обмисли интернационална контактна група със задача да " очертае вероятните подходи и да дискутира вероятни решения ".

Разговори с Владимир Путин?

Дайтелхоф поучава немското държавно управление да " опита да беседва и с двете страни в спора - в това число с Кремъл ". Изследователката счита, че такова предложение надали ще бъде признато от съветския президент. Но е значимо да се пробва " да се отворят дребни малки врати някъде ".

Експертите обаче предизвестяват: " Според това, което е известно досега, прекъсването на военната поддръжка за Украйна в подмяна на бързи мирни договаряния - за които от време на време се приканва с отворени писма и даже демонстрации, няма да доведе до дълготраен мир ". Защото тогава Украйна ще загуби войната, споделят институтите, изготвили Доклада за мир 2023. А в случай че Украйна загуби войната, Русия ще наложи надзор над цялата страна с познатите си способи на мъчения, полово принуждение, отвличания и даже убийства. А също така - евентуално ще посегне и към и други европейски страни. " Това ще утежни сигурността в цяла Европа ", притеснява се Никол Дайтелхоф.

Опасения от в допълнение въоръжаване

Експертите предизвестяват също по този начин, че може да се чака в допълнение въоръжаване на страните - в това число с нуклеарен боеприпас. Никол Дайтелхоф към момента не желае да приказва за нова серпантина на въоръжаване, само че съгласно нея заплахата става все по-голяма. Тобиас Дебиел от Института за развиване на мира в Дуисбург счита, че има и различен проблем - " серпантина на реториката ".

Стокхолмският институт за проучване на мира (SIPRI) предизвестява освен за нуклеарните глави, само че и за това, че сега се приказва за нуклеарна война. Заплахи се чуват главно от Русия, само че и от Северна Корея.

Затова и Тобиас Дебиел предлага западните страни да употребяват " деликатен език ". В последна сметка войната няма да се реши единствено от оръжия, споделя специалистът. " Реториката играе основна роля тук. "

***
Вижте и това видео от нашия списък:

Украйна: С евтини дронове против съветските танкове

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР