Прогнозата е на специалистите от Националната лаборатория Оук Ридж към

...
Прогнозата е на специалистите от Националната лаборатория Оук Ридж към
Коментари Харесай

Към 2040 година изкуственият интелект ще остави програмистите без работа

Прогнозата е на експертите от Националната лаборатория Оук Ридж към министерството на енергетиката на Съединени американски щати. Те смятат, че към 2040 година хората на процедура няма да пишат код, тъй като машините ще правят това по-бързо и по-ефективно.
Учените означиха, че след две десетилетия по-голямата част на работата, обвързвана с програмирането, ще бъде предоставена на логаритми с изкуствен интелект. “Основните технологии, които ще движат основаването и внедряването на автоматизирано написан код, към този момент съществуват. Те ще се употребяват както в научните калкулации, по този начин и на пазара“.

Специалистите смятат, че програмирането от ден на ден се трансформира в рутина. Причина за това са на първо място напъните на разработчиците към повишение успеваемостта на написания код. Все повече се употребяват най-различни подсказки, автоматизирано допълнение на операторите и още доста други принадлежности за автоматизация на програмирането. Този развой ще продължи и в бъдеще програмистите единствено ще избират най-добре автоматизирания метод, а останалото ще възложат на ИИ.

Те споделиха още, че програмните интерфейси (API) на комплицираните научни библиотеки стават все по-стандартизирани. Това значи, че все по-малко се постанова прозрение в кода на съответния API. Тези стандартизации в последна сметка ще унищожат специалността програмист и към 2040 година програмирането ще стане автоматизирана рутина. Компютърните експерти ще вземат решение нереални проблеми и ще реализират нови проучвания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР