Прогноза за рязко застудяване с обилни снеговалежи на Коледа събра

...
Прогноза за рязко застудяване с обилни снеговалежи на Коледа събра
Коментари Харесай

Изненада! Рязко застудяване с обилни снеговалежи по Коледа, МВР и АПИ със спешни мерки!

Прогноза за внезапно захлаждане с значителни снеговалежи на Коледа събра Щаба за реакция в Министерство на вътрешните работи. Заради интензивното предпразнично придвижване през днешния ден и на следващия ден ще се ограничи придвижването на тежкотоварни камиони по главните пътни артерии. Екипи на " Пътна полиция " ще подкрепят трафика на изходите на огромните градове, по автомагистралите и по най-натоварените пътища. 

" Най-песимистичният вид е средиземноморски циклон, който ще мине над нас и ще донесе доста превалявания. Среден вид е, че ще мине южно от нас и ще ни закачи едва “, сподели шефът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Бърнзов. Синоптиците ще подават непрестанно информация към Министерство на вътрешните работи и АПИ. При нужда ще се стопира придвижването на тежкотоварни камиони още на граничните пунктове. 

" Нашите наблюдения демонстрират, че едно от 20 транспортни средства не дават отговор на изискванията, тъй че контролът ще бъде засилен ", сподели министърът на превоза Росен Желязков.

Ако прогнозата за значителни превалявания се сбъдне във вторник, тогава прекъсване на тежкотоварния трафик ще има и навътре в страната, прецизира Българска национална телевизия. На места където няма сериозна валежна конюнктура може да се стопират камионите в дълбочина, с цел да не навлизат в прилежаща област, където има съществено усложнение, сподели пък началникът на " Пътна полиция " – ГДНП Росен Рапчев.

От АПИ дават обещание да подават непрекъснато информация за пътната конюнктура и приканват когато има краткотрайно затваряне на пътни сектори, да не се навлиза в тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР