Профсъюзи заплашват да блокират икономиката на Франция тази седмица, като

...
Профсъюзи заплашват да блокират икономиката на Франция тази седмица, като
Коментари Харесай

Синдикатите заплашват да блокират френската икономика заради пенсионната реформа

Профсъюзи заплашват да блокират стопанската система на Франция тази седмица, като се чака техни членове да блокират пътища в страната, работата на петролни рафинерии, както и да осуетят въздушните пътувания и жп връзки. Предприетите от синдикалистите дейности са следващата реакция на Еманюел Макрон да увеличи възрастта за пенсиониране, заяви " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството се готви за най-големи усложнения, провокирани от стачките, във вторник, когато се възнамеряват митинги в голям брой браншове и в редица френски градове против законопроекта, увеличаващ възрастта за пенсиониране.

Би Би Си отбелязва, че множеството влакове услуги и услуги на метрото са анулирани във вторник и доста учебни заведения ще бъдат затворени. Това е на стачки и митинги от средата на януари и синдикатите споделят, че ще бъде най-големият до момента.
Реформата, която в този момент се разисква в Народното събрание, ще увеличи пенсионната възраст от 62 на 64 години и ще изисква 43 години трудов стаж за приемане на цялостна пенсия. " Ще има доста мощно влияние " от стачките, сподели министърът на превоза Клеман Бон пред телевизия " Франс-3 ", като добави, че за доста французи усложненията ще бъдат съществени.

Министърът на труда Оливие Дюсо сподели пред " Франс инфо ", че " изразяването на противоречие е законно, само че не би трябвало да води до блокиране на страната, което би било рисково за нашата стопанска система ".

Властите насърчиха хората във вторник да работят от у дома, в случай че това е допустимо.

Сложният пенсионен законопроект е водеща цел за президентството на Макрон, както и на неговите старания да поддържа френската стопанска система конкурентоспособна в международен мащаб. Центристкото, подкрепящо бизнеса държавно управление, упорства, че е належащо да се резервира платежоспособността на пенсионната система, защото популацията застарява, а раждаемостта понижава.

 Франция: където стачките са метод на живот Франция: където стачките са метод на живот

Противниците на този проект, които съгласно социологическите изследвания съставляват болшинството от френските гласоподаватели, настояват, че измененията заплашват извоюваните с огромни старания френски цивилен права.

На този декор френските авиационни управляващи желаеха от самолетните компании да анулират 20 на 100 от полетите си на парижкото летище " Шарл дьо Гол " във вторник и 30 на 100 от полетите на летище " Орли ", в допълнение към анулирани полети и в други градове.

Очаква се влаковете за Германия и Испания да спрат, а пътуванията за и от Англия ще бъдат редуцирани с една трета, осведомят френските държавни железници Ес Ен Се Еф (SNCF).

Синдикатът Се Же Те (CGT) също приканва за протестни дейности от вторник във фабриките, произвеждащи колите " Рено " (Renault), " Пежо " (Peugeot) и " Ситроен " (Citroen), наред с тези за самолетите " Еърбъс " (Airbus) и разнообразни други производства.

Ръководителят на синдиката Френска демократична конфедерация на труда (CFDT), Лоран Бергер, прикани за " доста мощен ден на (стачни) дейности ", като добави, че в цяла Франция ще бъдат проведени повече от 250 демонстрации.

В сряда профсъюзите на докерите заплашват да блокират пристанища в страната.

Протестни дейности, ориентирани към дамите, и в частност поради въздействието на пенсионната промяна върху работещите майки, се чака да се проведат в сряда, с цел да съвпаднат с годишното отбелязване на Международния ден на дамата.

В четвъртък профсъюзите, представляващи студенти, които към момента не са почнали работа, се стремят да активизират младежите, с цел да излязат те на улицата и да споделят опасенията си за пенсионните промени.
Въпреки че промяната има вероятно шансове да завоюва утвърждение от Сената (горна камара на Народното събрание - бел. ред.), синдикатите се надяват, че стачките и митингите тази седмица ще засилят натиска върху държавното управление да направи отстъпки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР