Профсъюз на служители в израелското Министерство на външните работи обяви,

...
Профсъюз на служители в израелското Министерство на външните работи обяви,
Коментари Харесай

В Израел подготвят неприятна изненада за Джо Байдън

" Профсъюз на чиновници в израелското Министерство на външните работи разгласи, че приготвят неприятна изненада по време на визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в еврейската страна ", съобщи нюзру.

" От синдиката обявиха, че доста чиновници оповестиха протестна подготвеност, откакто не реализираха съглашение с финансовото министерство. Дипломат номер едно Яир Лапид през предходната седмица разгласи за договореност, удовлетворяваща множеството от настояванията на работещите. Въпросният документ обаче не е координиран с финансовото министерство. Заради това от икономическото ведомство са наложили несъгласие върху осъществяването на съглашението. Решението на министерството на финансите провокира ведомство на доста чиновници във външнополитическата централа на Израел ", уточни още медията.

Държавният глава на Съединени американски щати се чака да дойде на следващия ден в Израел. Пристигането му е планувано за 15 и 40 часа локално време (съвпада с българското) на летище Бен Гурион (между Ерусалим и Тел Авив). Той ще бъде посрещнат от премиера Яир Лапид. Гостът и домакинът ще произнесат приветствени речи.

В програмата на Байдън е включено и посещаване на мемориала в памет на жертвите на Холокоста " Яд Вашем ".

На 14 юли в 11 часа президентът на Съединени американски щати има планувани публични диалози с Лапид, а по-късно двамата ще дадат взаимна конференция.

Очаква се Байдън да бъде признат към 16 часа от президента на Израел Ицхак Херцог.  

В петък президентът на Съединени американски щати има планувано посещаване в болница в Източен Ерусалим и оттова ще отпътува за Палестина. Стопанинът на Белия дом ще се срещне с президента на Палестина Махмуд Абас във Витлеем.

Според проекта Байдън ще върне в Израел и на 16 юли ще отлети за Саудитска Арабия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР