Професорът от Стокхолмския икономически университет Магнус Содерлунд се изказа в

...
Професорът от Стокхолмския икономически университет Магнус Содерлунд се изказа в
Коментари Харесай

Шведски учен предлага да ядем човешко месо

Професорът от Стокхолмския стопански университет Магнус Содерлунд се изрече в интерес на диета, приготвена от човешка плът, написа Ню Йорк Пост, базирайки се на речта на експерта пред теоретичен симпозиум в шведската столица.

Според него яденето на човешко месо, получено от трупове, би могло да помогне за спасяването на човечеството, в случай че международната общественост се обърне към тази концепция.

Аргументът на Содерлунд за канибализма станал съществена тематика по време на полемиката: „ Можете ли да си визиите по какъв начин се яде човешка плът? “ " Консервативното " табу против канибализма, споделя той, може да се промени с времето, в случай че хората опитат това ново ядене.

По-конкретно на събитието беше разискван въпросът дали канибализмът е решение на казуса с устойчивото изхранване в бъдещето.

Попитан по време на изявление след диалога дали е подготвен персонално да опита човешка плът, Содерлунд сподели, че е отворен за тази концепция.

" Чувствам известна колебливост, само че не съм прекомерно закостенял. Бих бил подготвен най-малко да го опитам ", сподели той.

Ученият предложи и като опция „ по-реални “ разновидности, като хранене посредством домашни любимци и инсекти.

Отбелязва се, че евентуалната заплаха от канибализъм за здравето може да попречи на въвеждането на концепциите на професора. Например до 60-те години на предишния век локалните поданици на Папуа Нова Гвинея практикуват хранене с плът на мъртви хора. Тази процедура докара до зараза от заболяването куру, известна още като „ смееща се гибел “.

Заболяването се предизвиква от заразен сътрудник - протеин, открит в засегнатата тъкан на човешкия мозък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР