Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи изключително противоречиво

...
Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи изключително противоречиво
Коментари Харесай

Учен полудя! Какво предложи на старите хора

Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи извънредно спорно решение за това по какъв начин Япония да се оправи с бързо застаряващото си население. Според икономиста, старите хора би трябвало да правят ритуално самоубийство или " всеобщо сепуку ", написа в. " Ню Йорк Таймс ".

Миналия месец японският министър председател Фумио Кишида сподели, че страната е на ръба на рецесия. Япония има най-високият % възрастни жители в света и извънредно ниска раждаемост.
-->
Плащането на пенсиите става все по-трудно. Същевременно точно хората в пенсионна възраст са били моторът трансформирал Япония в икономическа мощ.

" Решението е въвеждане на всеобщо самоубийство за старците. Дали това е нещо положително или неприятно е въпрос, на който мъчно може да се даде отговор ", споделя Нарита.

" Ако сте на мнение, че това е положително нещо, тогава можете да работите по-усилено за основаването на такова общество ", добавя икономистът.

Според професора различен вид може да бъде въвеждане на наложителна евтаназия при навършване на избрана възраст. В едно от предложенията му тя е 65 години, а в друго - 75.

Противоречивите позиции на професора разтревожиха някои японски политици. Критиците се притесняват, че Токио може върне под някаква форма законите за евгениката от 1948 година, оповестява " Таймс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР