Професионалната работа на криминалистите от Районно управление на МВР-Троян под

...
Професионалната работа на криминалистите от Районно управление на МВР-Троян под
Коментари Харесай

Спипаха извършителя и подбудителя на палежа на 7 коли в Троян

Професионалната работа на криминалистите от Районно ръководство на МВР-Троян под управлението на Окръжна прокуратура Ловеч докара до резултат - в границите на 3 дни бе открит причинителят на палежа на леки коли в Троян.

Това бе оповестено на брифинг с присъединяване на ст. комисар Милен Маринов, шеф на ОДМВР-Ловеч, и Валентин Вълков, административен началник на Окръжна прокуратура-Ловеч, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Продължават процесуално-следствените дейности за определяне на претекстовете. Цел на палежа е бил един от изгорелите 7 леки автомобила, като вредите по него са минимум. Благодарение на бързата интервенция на екипите на РСПБЗН-Троян е предотвратена доста по-голяма заплаха, защото един от горящите коли е бил с газова уредба, посочи ст.комисар Маринов. Вчера за причинителя е избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а с прокурорско разпореждане за 72 часа е арестуван и подбудителят, допълниха от прокуратурата. Двамата арестувани, на 38 и 27 години, са престъпно проявени, от Враца. Спрямо тях в предишното са формирани досъдебни производства за междинни и леки телесни повреди, само че досега не са осъждани. За избран интервал от време те са работили в едно от казината в Троян, посочи прокурор Вълков.

Седем коли горяха тази нощ в Троян

Оповестена бе информация и за откритите при започване на седмицата край луковитското село Торос цистерни с течност. Първоначално в изоставена постройка са открити 6 цистерни, измежду които една празна, всяка с съдържимост по 1000 л, цялостни с неустановена течност, а ден по-късно е арестуван и камион, претрупан с още 4 сходни цистерни. Те са откарани на оторизирана площадка в гр. Луковит, където са под защита. Към момента не престават дейните процесуално- следствени дейностите в границите на формираното досъдебно произвеждане за определяне на състава и произхода на веществата. С разпореждане на наблюдаващия прокурор е предоставено на оторизирана компания да извърши химически и токсикологичен разбор на веществата, след което те ще бъдат предоставени на компания, лицензирана за превоз и преправяне на рискови субстанции.

Луковитски служители на реда са иззели 8 тона течност без документи

В хода на следствието двамата арестувани за 24 часа в неделя водач и пасажер в камиона с четирите цистерни са декларирали, че пътуват от Ботевград към площадка за боклуци в област Велико Търново, за която при инспекция е открито, че е затворена в края на предходната година, посочи шефът на ОДМВР-Ловеч. Работа по досъдебното произвеждане за транспортиране на рискови субстанции продължава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР