Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив кандидатства за

...
Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив кандидатства за
Коментари Харесай

ПГЕЕ-Пловдив с мащабна поръчка: Правят модерен Тех Парк, спортен салон и ремонт на учебния корпус

Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив кандидатства за огромно обновяване на материалната си база. Училището се приготвя да построи на територията си съвременен Тех Парк, да реализира ремонт на физкултурния си салон и преобрази образователния корпус.  За задачата са оповестени три публични поръчки, чиято обща планирана стойност е 3 398 662 лева без Данък добавена стойност. 
Прочетете още
Първата е за планиране и осъществяване на огромна реорганизация на главната постройка. Дейностите включват замяна на парно, електрическа и ВиК съоръжения, ремонт на образователните стаите и санитарни възли, замяна на покрива и част от дограмата. Това разясни за TrafficNews възложителят на поръчките - шефът на ПГЕЕ – Пловдив Камелия Стоянова. 

За реализация на плана е оповестена поръчка. Финансиране ще се търси по „ Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 – 2022 “ на МОН. Стойността ѝ възлиза на 1 625 268 лева без Данък добавена стойност , а по нея кандидатствал само консорциума от три компании – „ Агрила Инженеринг “ ЕООД, „ Руен холдинг “ АД, „ БИ Европейски Съюз Проект “ ЕООД, като тяхното ценово предложение е по-ниско – 1 579 760 лева видно от уеб страницата на ЕОП контракт към момента не е подписан.

Втората поръчка е за реорганизация на физкултурния салон на гимназията , който сега е заключен и не се употребява заради нередовност. Стойността на плана е малко над 238 000 лева, като ще бъде финансиран със средства, отпуснати от страната, разяснява шефът.

Предстои и построяването на мултидисциплинарен център за високи достижения – ТЕХ Парк. Ще бъдат актуализирани и оборудвани с високотехнологична инсталация два от блоковете на гимназията.

 „ Средствата ще бъдат вложени във върхови технологии, които способстват за усвояването на знанията, само че и водят до асимилиране на нови компетентности, отвън образователните стратегии. Ще отговорим на съответните потребности на пазара на труда, като обхванем областите – програмиране, изкуствен интелект, енергетика, електроника.  Поръчали сме стендове, които са ни липсвали досега, ще закупим роботи и 3D принтери. Заложен е програмен продукт, който не се учи в часовете. Искаме да създадем „ сухата “ доктрина възприемчива за учениците “, съобщи шефът на ПГЕЕ.

Стоянова разясни, че се възнамерява опцията модерната техника, която ще бъде закупена, да служи и за в допълнение придобиване на подготовка от възрастни  и  трудово заети. 

Поръчката е с планирана стойност 1 534 880 лева без Данък добавена стойност , а процедурата по ценови оферти ще бъде открита на 25 август.

„ Вече имаме две несполучливи поръчки през 2014 и 2022г., които завършиха без постройката на гимназията да е довършена. Искрено се надяваме този път да намерим реализатор “, съобщи тя.

Кандидатите за осъществяване на трите поръчките ще би трябвало да изготвят работен план, да осъществят строително-монтажни работи и контрол по тях, както и да подкрепят възложителя до въвеждане на постройките в употреба.  

„ Сградата на ПРЕЕ-Пловдив не е получавала главен ремонтират от 1962 година, откровено се надяваме ремонтите да бъдат осъществени и да реализираме една приветлива образователна среда за младежите “, заключи шефът на учебното заведение Камелия Стоянова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР