Проф. Велислав Минеков, министър на културата в служебния кабинет, е

...
Проф. Велислав Минеков, министър на културата в служебния кабинет, е
Коментари Харесай

Министър Минеков: Ще съживим смъртник и ще потърсим бъдещето

Проф. Велислав Минеков, министър на културата в служебния кабинет, е първият член на новото държавно управление, който пое конктретни задължения. Ето какво написа във Facebook:

" Поемам пост с извънредно значение. Националната просвета е освен еднаквост, само че и тактика за държавност. Българската просвета се намира в извънредно тежка рецесия. Поне двойно по-тежка в сравнение с, в която и да е друга страна от Европейски Съюз.

Това е по този начин, тъй като с изключение на извънредно тежкия удар, който секторът понесе поради пандемията, в България имаме разрушителни условия. Културата на България се намира в тежка изолираност поради неналичието на промени в държавните културни институции,традиционно ниския народен бюджет за просвета, неналичието на Национална тактика, неглижирането и мизерното финансиране на самостоятелния културен бранш.

Като похлупак на всичко държавното управление на еднокнижниците от ГЕРБ оряза бюджета за просвета за 2021.

Въпреки Министерството на културата в Националния проект за възобновяване ще има план за просвета. Той има дълготрайна визия, тъй като задачата му ще бъде да извади актуалната българска просвета от изолацията, да поддържа основаването и разпространяването на модерна българска просвета, да обезпечи достъп на българската аудитория и представянето ни в Европа и по света.

Имаме два месеца. Чудеса не са вероятни, само че ще подсигуряваме нормалност. Ще бъде потърсена отговорност за корупцията, грабежа и вредите върху националната просвета и обществено показана. Време е медиите и публицистите да задават въпроси и да получават отговори.

Ще съживим покойник, ще осъществяваме фантазиите си, ще потърсим бъдещето, което заслужаваме. Обречени сме на почтено минало, притежатели сме на велико културно завещание. Осъдените на мизерия ще се завърнат с достолепие, основателите ще бъдат благословени и обичани. Ще бъдем там, където бяхме, ще бъдем там, където сме още веднъж предстоящи и приети.

Благодаря на президента за доверието, благодаря на всички, които ме подкрепихте през последните години.

Благодаря на всички участници в митинга против превзетата страна.

Обещавам ви да бъда същият и нищо повече от това.

Велислав Минеков "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР