Проф. Смоленов повдига завесата на загадките на древната цивилизация Варна

...
Проф. Смоленов повдига завесата на загадките на древната цивилизация Варна
Коментари Харесай

Христо Смоленов разкри тайната около чинията на Ной

Проф. Смоленов повдига завесата на загадките на античната цивилизация " Варна - Загора " в предаването на Росен Петров по телевизия Bulgaria on Air.

-->


Росен Петров

На 15- ти юли 1985 година, на 95 m дълбочина и на 65 km във вътрешността в морето от Варна,  големият български морски геолог и академик професор Петко Димитров прави зашеметяващо изобретение, което той назовава „ чинията на Ной “. На тази паница, има открити нещо, като йероглифи, които съгласно някой предхождат шумерските и египетските йероглифи с хиляди години. И тук се случва нещо, хем доста необичайно, хем доста типично българско. Не дребна част от българската академична просвета повежда нещо като война против това изобретение, което в действителност може да преобърне международната история. Има два забавни момента. Единият е, че самият професор Петко Димитров е извънредно почитан, научен академик, създател на морската геология у нас. И второ - непознати учени и то на най-високо равнище пазят повече от нас – българите, това изобретение, което може да е нещо като археологическа перла, която да притегля непознати туристи. Или да ни сложи в центъра на международната история.

Всъщност, подценявана от нас е цялата невероятна Варненска цивилизация. Дали в случай че тази „ паница на Ной “ или варненското злато беше намерено в Гърция и Турция, нашите комшии щяха да постъпят по сходен метод, попита Росен Петров в предаването си по България он ер “.

Отговорите даде индивидът, държал „ чинията на Ной “ в ръцете си, който от години популяризира, пропагандира варненската цивилизация по света - проф. Христо Смоленов.

Каква е тази паница, професор Смоленов?

Прочутата „ Чиния на Ной “ е един доста прекрасен знак, тъй като демонстрира, че точно тук е била първата международна цивилизация. И доказателства за това към този момент имаме доста. Когато проф. Петко Димитров, един незабравим български академик и геолог от международна класа, я откри, аз имах опция освен да я държа в ръце, само че и да я меря. Моят метод към това, което назоваваме Теория и история на цивилизациите, е да минем през измерването. Погледнете, макар че е счупена, можем тъкмо да отмерим както диаметъра на самата купа, по този начин и диаметъра на основата. Е, става известно, че този артефакт дава отговор в своите пропорции и размери на тази забележителна златна плоча от Варненския некропол.



Проф. Петко Димитров и Проф. Христо Смоленов

Странно е - един златен артефакт и различен, който е изваян от камък, демонстрират необикновено роднинство в мярата. 



Голяма златна плоча от Варненския некропол

Да, първият е открит в гроб № 4 на Варненския некропол, а другият е изваден от 95 m под водата, там където свършва континенталният шелф. До там, съгласно Петко, се е простирала незалятата част от обработваемата земя, принадлежала на тази първа цивилизация. Това е откритието, с което Петко Димитров съумя да стресне, трогне и очарова учените, които схващат освен от дребните неща в науката, само че и от огромните вероятности. Той съумя да потвърди, че река Палео-провадийска е издълбала своето корито в една среда, която през днешния ден е залята от морска вода. Това не може да стане, в случай че преди, по времето, когато реката е дълбала своето корито, там е било изсъхнало. Така че, тази река е била до 65 km във вътрешността в морето.

Защо този предмет не може да се датира?

Не може, тъй като е от камък. Обикновено се датират органични съединения. Това, което радиовъглеродният разбор може да покаже е съществуването на съответния въглерод и позициониране на артефакта във времето.

Как обаче се стигна до извода, че това е „ паница на Ной “?

Разбира се, професорът не твърди, че Ной е изпуснал тази паница. Фактът, обаче че тя е пропорционирана и размерена в сходство със стандарта на Варненската цивилизация, самичък по себе си е ефектен.

А правилно ли е това, че се съхранява в банков трезор?

Да,тя няма къде да се съхранява с изключение на в едно алуминиево ковчеже или куфарче.

Вярно ли е, че в Лондон има сходна паница?

Специално съпоставих това, което държах в ръце, с един артефакт, който е в Британският музей. Става въпрос за съкровището на шумерската принцеса Пуаби, живяла 1800 години след Варненския некропол, след епохата на цивилизацията Варна-Загора. Казвам Загора, тъй като по същото време, когато поражда Варна или може би преди този момент, в региона на сегашната Стара Загора са били добити 1 000 тона чиста мед. Това значи, че там е имало медодобивни старания, които са дали плод. Тези 1 000 тона чиста мед са се популяризирали с помощта на хората, които са ги употребявали за оръдия на труда. Могат да се намерят от Северен Кавказ до горните течения на Дон, Днепър и Днестър. Затова споделям, че онази цивилизация е имала своята индустриална гражданска война в земите на днешна България.

А солницата в Провадия?

Солницата в Провадия е едно достижение, което е доста значимо. Тя е била нужна за едно необятно разгърнато скотовъдство, за търй нареченото кърмене на добитъка, което от своя страна храни народонаселението. Така че, чест и популярност на професор Васил Николов, който продължава да прави открития в Провадия.

Да се върнем на откритието на професор Димитров. Годината е 1985-а. Той го намира на 95m дълбочина.     

По това време обаче не е имало GPS.

Правен ли е по-скорошен опит за локализиране на мястото?

През 2011 година организирахме на борда на кораба „ Академик “, експедиция в Черно море, в която присъстваше освен Петко Димитров, само че един извънреден морски геолог. Може би най-хубавият в света - професор Бил Райън.

Който  сега прави за Гугъл карта на морското дъно ли?

Да, по този начин той като началник на лабораторията Ламонт Дохърти прави за Google подобен модел на морското дъно, какъвто е Гугъл Earth за земната повърхнина. Райън е извънредно безкористен, сериозен и когато беше тук за резултатите от работата на кораба „ Академик “, той получи висока премия от президиума на Българска академия на науките. Написа книга за потопа в Черно море и отдели особено внимание на Петко Димитров и неговото схващане за това, че Атлантида или може би най-малко Големият потоп е бил точно в Черно море.

Има още един американец, той е доста забавна персона - Балард. Той също се включи в проучването. Какво е мнението му?

Спомням си, че точно Балард получи от Бил Райън координатите на потъналия Титаник. Балард беше индивидът, който провежда спускането и намирането на кораба на морското дъно! Той интензивно поддържа теорията за това, че Атлантида е била в този район и че Големият потоп е бил в Черно море. Даже подари на Института по океанология парите, нужни за реконструкцията на кораба „ Академик “.Това разреши един доста добър на времето си транспортен съд да бъде ремонтиран. С него правихме морска експедиция и открихме с присъединяване на Константин Щерев на 25 km от Бяла, във вътрешността в морето, могила. Огромна могила, която успяхме да пробием със сонда и да стигнем до хоризонта на предпотопното положение на нещата. Извадихме оттова парче дърво, което в Колумбийския университет беше датирано с радио-въглероден разбор.  И резултатът сочи 10 400 години преди днешна дата. Това е времето, когато Потопът още не се е състоял.

Какво излиза - трима огромни американски учени поддържат българската идея. А ние българите си мълчим?

Важното е, че първата международна цивилизация е родена точно тук, по западния бряг на Черно море, от двете страни на Балкана и от двете страни на Родопа планина. Тази цивилизация впечатлява дотам, че когато имах достойнството да доведа тук Робърт Шох, един незабравим откривател на сфинкса, водещ американски геофизик. Той се очарова и от невероятната делва в Стара Загора,  и от златнитените артефакти на Варненския некропол. Именно той съобщи, че цивилизацията в България е с хиляди години по -древна от Египетската. Казва го на всички места. Естествено, египтолозите доста се мръщят. Но от ден на ден международни учени към този момент приказват за това, че тази цивилизацията е породила Шумер и античен Египет, дала им свещените мерни единици - нипурския лакът за Шумер и царския лакът в Египет. Дала е модела на пирамидите, който може да се получи въз основата на феноменалния ни артефакт - Голямата златна плоча от Варненския некропол. Тя потвърждава, че е имало развита геометрия в дълбоката античност и аз мога да го защитя.



Голяма златна плоча от Варненския некропол

Нещо повече - разгласил съм го в публикация в

В артефакти от Варна откривате метод към Питагоровата теорема? Докажете…

      

  Погледнете тази керамично-златна купа от Варна. Тя е с 2000 години по-древна от пирамидите в Гиза, Египет.



Керамично-златна купа от Варна

      Нейният диаметър е тъкмо еднакъв на един царски лакът, т.е. свещената мяра на пирамидите. Благодарение на  вътрешната орнаментика и на тези четири кръстовидно ситуирани признака може да се очертае евристичен метод към доказателство на великата Питагорова теорема.



1500 години след Варненското богатство, сходно доказателство към този момент си пробива път и във „ Ведическата математика “.



Може ли да се каже, че Варненската цивилизация е имала нещо като математически стандарт?

Определено! Освен най-старото обработено злато в света, тя съдържа пространствени кодове. Това е система от антични знания, които са извънредно точни. Там е зората и на геометрията, както и на първото предумишлено целеустремено приложение на златното сечение.

Що за хора са били хората от Варненската цивилизация, владеещи сходно знание?

Гениални, извънредно надарени и  още нещо значимо – духовни титани.

Ако създадем една логическа верига: От Козарника, където преди 1400 милионни години някой хомо еректус е драскал по кост, през пещерата Бачо Киро, където първия хомо сапиенс, през траките, солницата в Провадия, Варненския некропол, тази Чиния. Защо са толкоз специфични нашите земи, поради климата ли?

Много рационален мотив и интерес въпрос. Ще допълня още нещо - заледяването стига дотук, само че не обгръща нашите земи. Заледяването по време на последната ледникова ера стопира тук и по тази причина хората, отстъпващи пред ледниците се скупчват по тези земи и оцеляват.

За кои хора може да приказваме преди 8 000 години? Това са прото траки или някакви други племена?

Аз имам по-специално виждане. Същите фигури на динамичния квадрат, които видяхме върху купата от Варненския некропол, са прототипа на фундаменталното разбиране Кубрат, център на Шумерската ценностна и научна система. То значи четирите четвъртини на галактическото цяло, оттова и четирите направления на света.

Всичко това, което ми казвате, още веднъж ме връща към въпроса: Защо ние, българите, сякаш се стесняваме от нещата, които има по нашите земи?

Ние сме били прекомерно дълго изложени на яростен напън, който е целял да ни комплексира. Възползвали са се от обстоятелството, че нашият античен народ е като остарял боец, тежко ранен и изпаднал в амнезия във връзка с личното си минало великолепие. И тъй като стоим на доста значим стратегически кръстопът и той опира на Черно море, където се е състояла световна злополука, наречена Велик потоп, би трябвало да кажем едно значимо нещо. Живеем в доста рисков свят. Нека историята за Атлантида бъде цивилизационна, а не като катастрофична. Нека да знаем, че Черно море може би е погълнало половината от една антична цивилизация. В наше време ние не би трябвало да допуснем да се изврати цивилизационното бъдеще на човечеството. Нашата мъдрост, закалката ни против всевъзможни тиранични въздействия би трябвало да помогне да намерим цивилизован, заслужен, най-просто казано, кротичък път.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР