Проф. Николай Витанов направи анализ на ситуацията с коронавируса у

...
Проф. Николай Витанов направи анализ на ситуацията с коронавируса у
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ако си хейтър, който псува като каруцар, не чети това

 Проф. Николай Витанов направи разбор на обстановката с ковид у нас към 23 август.

 

Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 23 август 2021 година

Ако си злобар, псуващ като каруцар и избухващ в рев и нервност, когато на нежната ти ранима душа и се отвърне по същия метод, не чети по-надолу и си живей живота.

Ако не си злобар, само че ти е неприятно да се занимаваш с информация за пандемията, не чети по надолу и си живей живота.

Това е информация за тези, които желаят да са осведомени и да знаят какво се чака да става в околните дни.

Най-напред картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. По нея зелено няма - всичко е на равнище 2 и 3. Русе се чака да отиде на равнище 3, още една област е на ръба да влезе в червенатна зона. Няма да пиша името, зада си почине Вселената от плач, само че ще я видите тези дни по картите. Хич не е с малко население този област.

Тая карта ви е за сведение. Ако министерството си спазваше проекта, на всички места в страната трябваше да има някакви ограничения. Мерки има на едно-две места, т.е. проекта не се съблюдава. Но картата ви е ориентир, къде Министерството може да се сети, че би трябвало да има ограничения според личния му проект. Дали ще се сети и по кое време - това към този момент са въпроси с политически нюанс, а както знаете, аз такива не разясня.

Следващата карта е тази на риска по нашата методология. Писах ви, че аленото ще пълзи от изток на запад. Така и става - Благоевград влезе в алената зона и жълтото в западна България понижава. Това ще продължи. В източна България Сливен още се държи, само че няма да е задълго.

Където е жълто по тази карта - още е релативно умерено и със спъзване на обикновените ограничения лятото си върви релативно безметежно. Където е алено - би трябвало да се внимава малко повечко, само че животът отново си тече - и без суматоха апелирам. Където е виолетово, към този момент би трябвало да се внимава. Там позете отдалеченост и не се заседявайте доста по събирания на доста хора на едно място.

Третата карта е прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Червеното тук съвсем завладя страната.

Което се и очакваше.

За да ви поразвеселя, ще ви рапортувам за един екперимент, който направих. За да видя, дали злобарите ще трансформират отношението си към мен, от към 2 месеца стопирах да пиша по тази причина, че е добре човек да се имунизира. Ревът не понижа - в противен случай, дори почнаха да ме упрекват, че съм оказвал голям напън за всеобща имунизация.

Този опит потвърждава учредено състояние в математическата ми доктрина на идеологическата битка - като влезе една концепция в главата на човек, който към този момент е на години, мъчно ще я изкараш оттова. Знаят си злобарите, че би трябвало да плюят Витанов и си го плюят по инерция, че ги кара да се имунизира. А той от дълго време е спрял да написа за това за да си ревизира теорията. Е, благодаря драги злобари, доказахте, че главно състояние от теорията ми е правилно.

Още малко данни. Днес базовото репродуктивно число е 1.229. Като го погледнете по-внимателно - съвсем 1.3 е. С дреги думи, чака се обсега на болестта да продължи да пораства. Прелетяхме през 20 000 дейни случая, летим нагоре към 25 000. Хоспитализациите и случаите за интензивни отделения се чака да нарастват бързо, само че хората на първа линия и шефовете на лечебни заведения не са сюрпризирани, в случай че четат тези сводки - те от дълго време имат визия какви ще са стойностите на тези две цифри в края на месеца.

Индикаторите за промяна на тренда още са под сериозните стойности за всички области и за цялата страна. Тази седмица обаче това ще се промени - в няколко области се чака знаците да прескочат сериозните стойности и да имаме начало на дифузно разпространяване на болестта там.

В началото дифузното разпространяване е едва, само че в случай че не се вземат ограничения, ще се ускори. Такава е логиката на нещата. Няма да пиша имената на областите, с цел да не се уплаши някой. И Вселената да си почине малко.

Това е към този момент. Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля, даже да сте злобар с нежна душа, попържащ Витанов за да се пооблекчи душевен от натоварването на многото проблеми, които не Витанов му е основал. Попържайте тези, които ви основават проблемите. А Витанов не го четете. Това е толкова просто и разумно. Какво тук значи някакъв си Витанов - нищо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР