Проф. Илиян Михов и икономитсът Любомир Каримански Има такъв народ“

...
Проф. Илиян Михов и икономитсът Любомир Каримански Има такъв народ“
Коментари Харесай

Обявиха двама от кандидатите за шеф на БНБ

Проф. Илиян Михов и икономитсът Любомир Каримански „ ИТН “ са двама от претендентите да оглавят Българската национална банка, заяви БНР.

Михов обаче има ангажимент да приключи мандата си като ректор на Европейския институт по ръководство на бизнеса INSEAD, оповестиха висшето образователно заведение в Сингапур. Мандатът му приключва през август следващата година.

Премиерът Кирил Петков нито удостовери, нито отхвърли разновидността ректорът на влиятелното образователно заведение в Сингапур да бъде претендентът на „ Продължаваме промяната “.

" Искам да кажа, че в случай че човек като Илиян Михов е на такава позиция, всички българи би трябвало доста да се гордеем, само че не знам дали това е допустимо. Това е отговорът ", съобщи Петков пред бТВ, като акцентира, че ще бъдат разисквани всички препоръчани имена от съдружните сътрудници.

„ Бихме желали да потвърдим, че ректорът Михов има ангажимент да приключи мандата си, който изтича на 31 август 2023 “, пък оповестиха от висшето образователно заведение пред БНР.

Друго спрягано име е на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански. Той съобщи пред Нова ТВ, че най-вероятно той ще бъде номинацията на „ ИТН “:

" И вътре в партията считам, че няма да има различен претендент, в случай че съм аз ", уточни Каримански.

Мандатът на сегашния гуверньор Димитър Радев изтече през юли предходната година. Всички парламентарни групи имат право да вършат номинации в период от 20 дни.

С изтекли мандати са подуправителите Калин Христов и Нина Стоянова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР