Проф. Драгомир Радев - преподавател по компютърни науки в Йейл

...
Проф. Драгомир Радев - преподавател по компютърни науки в Йейл
Коментари Харесай

Тъжно. Отиде си световноизвестен българин

Проф. Драгомир Радев - учител по компютърни науки в Йейл и международно приет академик в областта на изкуствения разсъдък - е умрял ненадейно, едвам на 54-годишна възраст.

Това оповестява проф. Мартин Вечев, създателят на българския Институт за компютърни науки, AI и технологии INSAIT. 
-->
" Огромна загуба за всички нас, за България и за света - велик човек и най-известният и реномиран български академик в областта на изкуствения разсъдък в историята на България, който направи извънредно доста за INSAIT и десетки години прославяше България по света с големите си триумфи ", написа Вечев в известието си.

" Внезапно ни напусна проф. Драгомир Радев (Драго). Със свито сърце се сбогуваме с нашия безценен другар, сътрудник, знаменит професор и ръководител на Консултативния съвет на INSAIT. Скърбим за загубата на един необикновен човек и академик, който оказа помощ извънредно доста за построяването на INSAIT и който дълги години прославяше България по света с големите си триумфи.

Изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования на цялото семейство и другари, скърбящи в този миг ", написаха на страницата си във Facebook от института.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР