Проф. Александър Маринов: Ще видим Радев като човека съзидател“. ПП

...
Проф. Александър Маринов: Ще видим Радев като човека съзидател“. ПП
Коментари Харесай

Прокси ли е ПП на президента? Говори Александър Маринов

Проф. Александър Маринов: Ще забележим Радев като „ индивида създател “. Политическа партия не е прокси на президента

Един от околните хора на Румен Радев даде любопитно изявление, в което дефинира, че през първия мандат президентът е работил като ледоразбивач, а през втория ще е създател.

Радев пое по нужда функционалността на ледоразбивач на статуквото. Това съобщи в студиото на  „ Неделя 150 “ проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента Според него отсега нататък има всички изгледи вместо президентът да е заставен да води война с изпълнителната и законодателната власт, по-скоро да бъдат съидейници и съдружници към основни полезности.

Президентът Радев завърши мандата си със същото равнище на публично доверие, с което го стартира.По време на втория си мандат Радев ще се изяви в по-силна светлина като „ индивида създател “, само че не посочи какво тъкмо има поради..

Според Маринов повода за отлива на гласове по отношение на гласувалите преди пет години е, тъй като тогава е имало напълно друга политическа обстановка и значим дразнител в лицето на Бойко Борисов.

 Маринов отхвърли, че Политическа партия е президентска партия. Това е неблаговиден опит да се изясни защопрезидентът и Политическа партия имат такава социална поддръжка.

Продължаваме промяната не е прокси на президента, добави той.

За договарянията той съобщи, че това е ексцентричен метод на водене на договаряния, само че съгласно мен избраха правилен път, тъй като доверието в политиците и партиите доближава точката на заледяване. За момента основни разлики няма, има разлики по съответни детайлности, само че се подхожда много прагматично - разликите се оставят зад скоби.

Маринов не вижда проблем в връзките на президента с Българска социалистическа партия.

По въпроса с влизането на „ Възраждане “ в Народното събрание Маринов разясни, че те би трябвало да са признателни на президента Радев, тъй като с решението си за зеления документ им е дал подтик, давайки си сметка, че ще загуби проценти, тъй като алтернативата е била цялостен локдаун.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР