Проектозаконът бе приет на основата на плана за борба с

...
Проектозаконът бе приет на основата на плана за борба с
Коментари Харесай

Германия вдига драстично таксите за самолетни билети

Проектозаконът бе признат на основата на проекта за битка с климатичните промени

Германското държавно управление утвърди нощес проектозакон, предусещащ нарастване на таксите за самолетните билети, оповестява в. " Фигаро ".

Текстът, който следва да бъде показан пред Бундестага (долната камара на парламента), планува увеличение на таксите със 74 % за вътрешните и европейските полети и с 41 % при полетите на далечни дистанции. Това съставлява такси от 13 евро за вътрешните и европейските полети, 33 евро за полетите на междинни дистанции и към 60 евро за дългите полети, добавя Българска телеграфна агенция.

Проектозаконът бе признат на основата на проекта за битка с климатичните промени, показан от канцлера Ангела Меркел през септември в отговор на всеобщите демонстрации в отбрана на климата в огромните немски градове. Позовавайки се на младата шведска екоактивистка Грета Тунберг, канцлерът даде обещание огромни ограничения за понижаване на парниковите излъчвания с 55 % през 2030 година по отношение на 1990 година. Целта е доста амбициозна за Германия, която изостава в тази област, отбелязва " Фигаро ". Проектът включва преразглеждане на таксите за мощно замърсяващия авиационен бранш.

Климатичният проект на стойност 100 милиарда евро не може да се реализира без финансови приходи. По калкулации на немското държавно управление единствено от таксата върху самолетните билети ще се обезпечат спомагателни приходи от 740 милиона евро годишно от 2020 година. Тези доходи би трябвало да разрешат да се компенсират частично данъчните понижения за железопътния бранш. Целта е секторът да стане по-конкурентоспособен посредством понижаване на таксите от 19 до 7 % при влаковете на дълги дистанции. Климатичният проект на немското държавно управление планува да бъдат предоставени 20 милиарда евро на жп сдружението Дойче бан (Deutsche Bahn) до 2030 година.

Страните, които таксуват с най-големи такси самолетните билети са Англия (14 евро за полетите на къси дистанции и 86 евро за далечните полети) и Швеция (съответно 6 и 40 евро). Общо шест европейски страни, измежду които Австрия, Италия и Норвегия, са въвели такова облагане. Франция също възнамерява да наложи екотакса за самолетните билети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР