Проектобюджетът за 2023 г. не бе одобрен от Тритстранния съвет.

...
Проектобюджетът за 2023 г. не бе одобрен от Тритстранния съвет.
Коментари Харесай

Червен картон за бюджета! Сериозен проблем

Проектобюджетът за 2023 година не бе утвърден от Тритстранния съвет. Социалните сътрудници не се сплотиха към рамката за идната година на днешното си съвещание. Предложените финанси включваха държавния бюджет и бюджетите на ДОО и Здравната каса, оповестява Българска национална телевизия.

Правителството получи поддръжка само от работодателските организации, съгласно които в този миг е прекомерно рисково страната да остава без бюджет. Синдикатите обаче не утвърдиха рамката, като упорстват за увеличение на минималната работна заплата, която сега е 710 лева
-->
Служебният министър на обществената политика увери, че няма да има понижаване на обществените заплащания с удължаването на сегашния бюджет.

" Синдикатите и в частност КТ " Подкрепа " не поддържа оферти проектобюджет за 2023 година - този бюджет е един от най-лошите разновидности, които бяха показани ", сподели инж. Йоанис Партениотис, КТ " Подкрепа ".

И от двете страни се чуха мнения, че би трябвало да има политическа воля, че Народното събрание би трябвало да одобри законопроекта за 2023 година, който да дава отговор на настоящите макроикономически рамки.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР