Проектите за плодове и зеленчуци по Програмата за развитие на

...
Проектите за плодове и зеленчуци по Програмата за развитие на
Коментари Харесай

Проектите за плодове и зеленчуци са за близо 900 млн.

Проектите за плодове и зеленчуци по Програмата за развиване на селските региони /ПРСР/ са за близо 900 млн. лв.. Те са по  инвестиционните ограничения 4.1 и 4.2, а дотацията от страна на страната е на стойност близо половин милиард лева И в случай че това не е предпочитано, какво е, попита министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща със аграрни производители в Бургас. Тя е част от осведомителната акция на агроведомствота за тази година, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

Като % плановете по размер 4.1 в бранш “Плодове и зеленчуци ” са 43% от всички контракти, а като стойност – 41%, посочи министърът. Специално за биопроизводителите дотацията е 140 млн. лева.  Половината от плановете и на младите фермери са за плодове и зеленчуци, а останалите – в отглеждането на животни, означи Порожанов.

Той напомни, че единствено за последните 7-8 месеца МЗХГ създаде 5 нови държавни помощи за поддръжка на по-малките и междинни стопани, измежду които са сертифицирани по Global G.A.P., за хладилни уреди за плодове и зеленчуци, за минимандри и кланици. За подкрепяне на отглеждането на животни ще бъде създаден и пакет “де минимис ” за говеда, биволи и овце. Плащанията вървят регулярно по индикативния график, другата седмица ще преведем така наречен „ зелени ” заплащания, уточни министърът.

В срещата със земеделските производители в Бургас участваха кметът Димитър Николов, регионалният шеф Вълчо Чолаков, зам.-министър Янко Иванов и представители на МЗХГ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР