Проектите на НРД за медицински и дентални дейности 2023-2025 отново

...
Проектите на НРД за медицински и дентални дейности 2023-2025 отново
Коментари Харесай

Пак гледат НРД в Надзорния съвет на НЗОК

Проектите на НРД за медицински и дентални действия 2023-2025 още веднъж ще бъдат обсъждани от Надзорния съвет на НЗОК. Това излиза наяве от плана на дневния ред на надзорниците за съвещанието на 17 август.

Припомняме, че плановете бяха гледани на съвещанието преди седмица. „ Има неща, които би трябвало да се доуточнят, изпратили сме ги на съсловните организации за координиране “, сподели обаче тогава членът на Надзора доктор Иван Кокалов. Въпреки неяснотите общото мнение на надзорниците беше, че рамковите контракти ще бъдат подписани и ще влязат в действие от 1 септември.

В дневния ред на Надзора за съвещанието на следващия ден е одобряване на стойности по РЗОК за дейностите в болнична здравна помощ за възнаграждение през месец септември 2023 година (дейност м. август 2023 г.), индикативни стойности за медицински произведения, прилагани в лечебните заведения, които НЗОК заплаща отвън цената на оказваните медицински услуги и индикативни стойности за лекарствени артикули за лекуване на злокачествени болести и лекарствени артикули при животозастрашаващи кръвоизливи и незабавни оперативни и инвазивни интервенции за възнаграждение през месец октомври 2023 година (дейност м. август 2023 г.).

Надзорниците би трябвало още да утвърдят Спецификация с избрани и групирани медицински произведения, прилагани в изискванията на извънболничната и болничната помощ за 2024 г.; да одобрят по принцип плановете на Механизъм, гарантиращ предвидимост и резистентност на бюджета на НЗОК за 2023 година за лекарствените артикули, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК и Методика за използване на Механизма, както и да одобряват Механизъм за медицинските произведения за 2023 година

Дневния ред можете да видите 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР