Проектът за въвеждане на цифрови плащания в рупии в магазините

...
Проектът за въвеждане на цифрови плащания в рупии в магазините
Коментари Харесай

Най-голямата верига за търговия на дребно в Индия започва да приема цифрови рупии

Проектът за въвеждане на цифрови заплащания в рупии в магазините на Reliance се реализира в партньорство с локални банки и софтуерни компании, оповестиха от компанията. Клиентите на магазините, които желаят да заплащат с цифрова валута, ще получат динамичен QR код, който да сканират при осъществяване на заплащания. На този стадий поддръжката на цифрови заплащания в рупии се уголемява до веригата магазини Freshpik, а по-късно услугата ще бъде налична за клиентите на всички търговски обекти, благосъстоятелност на Reliance.

" Тази историческа самодейност за въвеждане на разплащания в цифрова валута в нашите магазини е в сходство със стратегическата визия на компанията да предлага избор на индийските консуматори. Тъй като от ден на ден индийци желаят да правят транзакции по дигитален път, тази самодейност ще ни помогне да предоставим още една ефикасна и сигурна опция за заплащане на клиентите на нашите магазини ", съобщи представител на Reliance.
-->
За да напомним, през декември предходната година Централната банка на Индия стартира пилотно въвеждане на цифрова рупия за пазарите на дребно в някои градове в страната. Властите чакат този метод да помогне за понижаване на зависимостта на стопанската система от парите в брой, както и да обезпечи по-достъпни интернационалните преводи и да защищити хората от неустойчивостта на криптовалутите на трети страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР