Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил

...
Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил
Коментари Харесай

Кирил Петков нагази лука! Здравният министър изкара наяве негова страшна издънка

Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е бил мощно неглижиран през последната година. Проверките, които направих в държавните лечебни заведения в Стара Загора, Сливен и Бургас, си бях сложил още при встъпването си в служба като министър на опазването на здравето.

Това съобщи на брифинг за публицисти здравният министър доктор Асен Меджидиев.

„ Исках да обиколя съвсем всички регионални и общински лечебни заведения в страната, с цел да се срещна персонално – първо с готовността им за една възможна Коронавирус вълна. Има ли обезпеченост с фрагменти и до каква степен е стигнал планът за Спешната помощ. Ремонтите и организацията на незабавните отделения.

За страдание на доста от местата ремонт не е започвал макар извоюваните поръчки ”, акцентира той.

И добави: „ За страдание през последната една година тази стратегия е била безусловно неглижирана и в случай че не се продължи и не бъде приключена ще трупаме негативи – дови от финансова позиция ”.

По думите му от здравна позиция усещанията му от инспекциите са много положителни. „За тези четири лечебни заведения не чух нито един пациент да се оплаче от оказаната му професионална помощ. Проблемите са от напълно друго равнище – администратично застраховане и прекъсване на ремонтите и недовършване на стартирани неща преди 7-8 месеца“.

Само за тази година са нужни още 6 милиона лв., а за идната – над 40 милиона лв., за дотъкмяване на плановете по програмата за незабавните центрове, акцентира здравният министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР