Проектът за изграждане на нов стадион на футболния ЦСКА-София в

...
Проектът за изграждане на нов стадион на футболния ЦСКА-София в
Коментари Харесай

Спортният министър парадоксално отрича за нов стадион на "Армията"

Проектът за създаване на нов стадион на футболния " ЦСКА-София " в Борисовата градина затъва във от ден на ден въпросителни. Мъглата към него освен не се подвига, а се сгъстява, като може да се чака, че политическите земетресения още повече ще разкалят игрището.

Тази седмица от " ЦСКА-София "  представиха плана обстойно и нашироко, пробвайки да се облегнат на интернационалния авторитет на немския оператор " Спортфайв ", който е сключил контракт с българския футболен клуб. И до момента в който всичко на конференцията беше цветя и рози, става все по-трудно да се приказва по тематиката защо тъкмо са се споразумели министерството на младежта и спорта (ММС) - като притежател на терена, и клубът на Гриша Ганчев - като наемател на парцела.

 

Обещанията за пред почитателите

От " ЦСКА-София " и " Спортфайв " дават обещание на почитателите и на столичани съвременно оборудване, което ще работи дейно през цялата година. Беше направено съпоставяне с другите два стадиона, чийто стандартизиран план ще бъде употребен за построяването на новото оборудване в Борисовата градина - в немския град Майнц и в унгарската столица Будапеща.

Представителят на немския оператор Щефан Хилер описа в детайли по какъв начин стадионът в Унгария действа освен като футболна сцена, а и като културно-развлекателен център, домакинстващ най-малко 220 събития годишно, в това число концерти, изложения, конференции. И уточни, че упоритостта на компанията е да ръководи възможния предстоящ нов стадион в София по същия модел.

" Спортфайв " планува цялостното разрушение на сегашния ст. " Българска войска " и създаване на напълно нова структура в рамките на актуалната " чаша ". Според показания проект строителството би трябвало да стартира на 1 април 2023 година и да завърши доникъде на 2024 година

При представянето на плана от клуба и оператора подчертаваха няколко пъти, че столичани ще завоюват, тъй като клубът ще върне на Борисовата градина 10 000 кв. м, а самият стадион ще се развива на две етапи - първо с 15 000 седящи места, а след това - вероятно с още 3000.

Разделянето на плана на етапи и заигравката с " връщането " на 10 декара към Борисовата градина целят да смъкват напрежението към замислените действия, само че в действителност вървят по ръба на фактологията - и първата, и втората фаза са проблематични, а " връщането " в действителност може да е жест не на клуба, а само от страна на самото спортно министерство, тъй като теренът е частна държавна благосъстоятелност. Това обаче са елементи на фона на огромните въпросителни към обещания нов стадион.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР