Проектът за 8-ия поред пакет санкции на Европейския съюз срещу

...
Проектът за 8-ия поред пакет санкции на Европейския съюз срещу
Коментари Харесай

ЕС изпрати за одобрения в България 8-ия пакет със санкции срещу Русия

Проектът за 8-ия подред пакет наказания на Европейския съюз против Русия е изпратен на България нощес и през днешния ден страната ни би трябвало да изрази своето мнение. Това разгласи на брифинг служебният външен министър Николай Милков, оповестява Българска национална телевизия.

Той акцентира, че България няма да признае референдуми, извършени в окупирани територии. Милков изясни също, че българските жители с двойно поданство, които имат и съветски, и български паспорт, подлежат на готовност, в случай че сега се намират в Русия.

Тези единствено с български паспорт могат да се приберат у нас при предпочитание. Министърът разяснява и главните правила, към които ще се придържа България при разискването на новите наказания.

„ Първият принцип е, че тези наказания би трябвало да засилят натиска против Русия. Вторият да се минимизират вредите върху европейските стопански системи и да не се допусне никога те да бъдат по-големи в сравнение с изгодите, които биха донесли. Вчера в 8 вечерта сме получили предложение за това какво би трябвало да съдържа този пакет наказания. В момента изготвяме мнение, което би трябвало да бъде регистрирано в хода на съгласуването ", съобщи Николай Милков, длъжностен министър на външните работи. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР