Проектът Port-Liner получи субсидия от Евросъюза: още през месец август

...
Проектът Port-Liner получи субсидия от Евросъюза: още през месец август
Коментари Харесай

Електрически шлепове ще заменят хилядите товарни автомобили в Холандия и Белгия

Проектът Port-Liner получи дотация от Евросъюза: още през месец август по Килския канал ще се тръгнат първите електрически шлепове. Един от тези кораби може да размени стотици тежкотоварни коли и съгласно основателите на плана, да усъвършенства екологията доста по-бързо, в сравнение с електрическите автомобили на Tesla.
Електрическите шлепове ще плават по канала, свързващ Амстердам, Антверпен и най-големият европейски порт Ротердам. През това лято ще бъдат пуснати в употреба шест от тези шлепове. Според пресмятанията на Port-Liner, шлеповете с нулеви нездравословни излъчвания ще покрият курсовете на 23 000 тежкотоварни коли с дизелови ДВГ.

Главната техническа иновация в този план са сменяемите боксове с акумулаторни акумулатори. Те се зареждат на брега и бързо се слагат в шлеповете. Със зареждането на акумулаторните блокове се заема концернът Eneco , който публично съобщи, че ще употребява единствено слънчеви и вятърни електроцентрали.

Един от новите шлепове може да транспортира до 280 общоприети морски контейнери. Port-Liner показа, че могат да бъдат взети и повече, само че това не разрешава височината на мостовете над каналите в Холандия и Белгия.

Идеята да се употребяват електродвигатели в товарните кораби напълно не е нова – при започване на XX век електромоторите сполучливо са конкурирали слабите ДВГ. Сега технологията се завръща.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР