Проектът на Има такъв народ за промяна на закона за

...
Проектът на Има такъв народ за промяна на закона за
Коментари Харесай

Свалят охраната на Борисов. Ще стигне ли времето?

Проектът на „ ИТН ” за смяна на закона за НСО, който планува събаряне на защитата на някогашните министър председатели, шефове на парламент и други хора с власт, е най-качествен. Това съобщи ген. Димо Гяуров в изявление за Нова тв. Законопроектът величая от лимузините на НСО Бойко Борисов и Цвета Караянчева.

„ Има потребност от по-дълбока смяна на Закона за НСО. Но не съм сигурен, че измененията в службата ще се случат.  Има три плана - на трите партии на митинга. Този на „ ИТН ” е най-качествен. Но нямам доверие, че софтуерно е допустимо да бъде направена тази смяна, тъй като не давам повече от две седмици живот на този парламент ”, разяснява някогашният шех на разузнаването по времето на Иван Костов.

По думите му е безусловно разумно да се понижи кръгът от охраняваните от НСО лица. „ През годините този лист набъбна неимоверно доста. Имаме работа мастодонт, която е директен правоприемник на комунистическите обичаи. Такива служби в Европа няма. В България по този начин наречените ВИП персони гледат на защитата като част от влиятелния облик ”, уточни Гяуров, като добави, че заканите през годините към тези ВИП лица се броят на пръсти.

Според него сега има триализъм в режимите на защита. „ С измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи от предходната година се сътвори една нова дирекция, която сплоти „ Жандармерията ”, „ Борба с терора ” и други, на която се даде възможност  да охранява недефиниран кръг лица по разпоредба на вътрешния министър ”, изясни специалистът.

С това, че ще се отстранен от листата министрите, членовете на президентската администрация и кмета на София Гяуров счита, че няма да се решат кой знае какви проблеми и няма да се спестят доста пари.

За полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет по време на антиправителствените митинги той сподели: „ Безобразие. Страхотно безсрамие. Твърдя, че може да се приказва за съществуване на данни за закононарушение от страна на полицейските чиновници. Може би има данни за междинни телесни повреди. ”.

Като „ спотайване и укриване на истината ” той дефинира реакцията на правоохранителните органи след случилото се на митингите. „ Полицията има право да употребява специфични средства и мощ, до момента в който пречупи опозиция или прекрати нахлуване против себе си. Оттам нататък няма право да пипне арестувания с пръст. Това да биеш вързан човек е… ”, заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР