Проектът „БУЛЕВАРТ – Мрежа на сетивата“ обединява Община Бургас и

...
Проектът „БУЛЕВАРТ – Мрежа на сетивата“ обединява Община Бургас и
Коментари Харесай

Обновената „Богориди“ с околните улици стават БУЛЕВАРТ – мрежа от интересни местенца за култура и забавление

Проектът „БУЛЕВАРТ – Мрежа на сетивата“ сплотява Община Бургас и необятен кръг от сътрудници към задачата обновената пешеходна „Богориди“ и близките улици да се трансфорат в знаково място за основаване и потребяване на изкуство, просвета и занимания. Общите старания могат да трансфорат това пространство в естествено поле за изява на поети и писатели, художници и актьори, в място за фестивали, арт съоръжения и спектакъл. Мрежата на сетивата в сърцето на града ще предложи на неговите поданици и посетители събития и кътчета, които те провокират да забавиш темпото, да се огледаш, да останеш, с цел да видиш, чуеш и участваш.

„БУЛЕВАРТ“ желае да предизвика бизнесмените и хората на изкуството да опитват без ограничавания в другарска среда, осведомят от Община Бургас. Неформален екип от фасилитатори ще поддържа участниците в Мрежата от бизнес и изобретателни промишлености при реализацията на бъдещи креативен планове и събития. Специално основана онлайн платформа ще предлага опция за шерване и гледане на събития в паралелна виртуална действителност.

Проектът желае да сътвори атрактивна дестинация в Бургас, която притегля разнообразни публики и подтиква креативния заряд на града. Неговият екип деликатно изследва сполучливи образци от България и чужбина за развиване на сходни креативен мрежи и ще приложи най-хубавите практики, с цел да може „БУЛЕВАРТ“ да подтиква печелившото съдействие сред културните, креативните промишлености, микро и дребния бизнес в централната част на града, с цел да се сътвори здрава и устойчива общественост в границите на Мрежата, ефикасна връзка сред всички участници и целогодишен деен живот.

Община Бургас предлага на участниците в Мрежата на сетивата самостоятелна административна и консултантска поддръжка, финансови тласъци, както и интензивно разпространение на събитията посредством своята платформа във виртуалното интернет пространство.

от 25 юли 2018 година „БУЛЕВАРТ“ търси своите първи участници, които да заредят с сила и хрумвания бъдещия Творчески квартал на Бургас и дружно с уредниците да развият самодейността. До 20 август всеки бургаски актьор, бизнесмен и държавник може да кандидатства, с цел да бъде определен измежду първите „жители“ на Квартала. За участие в мрежата се кандидатства с планова самодейност, която е или 100 % финансирана от претендента, или с бюджет, финансиран най-малко до 50 % от претендента и съфинансиран от Община Бургас.

Част от претендентите могат да получат и финансов тласък за новото си начинание.

Всеки план на определените след селекция нови членове на Мрежата би трябвало да дава отговор на следните условия: да подхожда на и да поддържа полезностите на мрежата; препоръчаната за реализация самодейност да показва партньорство сред бизнеса и креативна промишленост и да бъде устойчива във времето.

Маркираните със стикера „БУЛЕВАРТ“ обекти в границите на Мрежата на сетивата ще удостоверяват ангажираността си да работят интензивно за одобряване на новата самодейност и устойчивото й „зелено“ развиване.

Финансовата поддръжка от страна на Община Бургас за планове на в началото присъединили се членове ще бъде в размер до 5000 лева Тази сума следва да бъде допълваща до най-много 50 % от общия бюджет на кандидатствалия за финансиране план. Финансовото подкрепяне на планове в границите на Мрежата на сетивата ще се прави след оценка, по реда на кандидатстването и до привършване на избрания за 2018 година общ първичен запас от 25 000 лева

За задачите на процедурата са избрани два крайни периода до края на тази година за осъществяване на асортимент на претенденти за членове на Мрежата, оценка и класиране на планове за съфинансиране от Община Бургас – 5 септември и 15 ноември 2018 година

Кандидати за членове на Мрежата на сетивата могат да бъдат български или задгранични юридически лица, които развиват микро или дребен бизнес, пълнолетни физически лица, бизнесмени, занаятчии, самостоятелни създатели и актьори, кооперации по Закона за кооперациите или цивилен сдружения по Закона за отговорностите и договорите.

Пълната информация за „БУЛЕВАРТ“, както и формуляр за кандидатстване, може да откриете
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР